Världens lyxigaste Ford Mustang

Räcker inte hästarna i Mustangen till? Då kan du skicka den till Shelby för att vässa den. Deras värsta bil till dags dato är baserad på förra generationens Mustang GT500 (senaste generationen finns ännu inte i det utförandet) som pumpar ut 671 hästkrafter ur V8-motorn på 5,8 liter. När Shelby är färdiga med bilen lämnar den hisnande 862 hästkrafter. Utöver motorn är chassit uppgraderat med ny fjädring, växellådan är utbytt mot en kortslagig manuell racinglåda, kylningen är förbättrad och avgassystemet har större rör som andas bättre.

Det kostar en bit över 250 000 kronor i USA att förvandla sin GT500 till en Shelby GT500 Super Snake.

KLIPP: Här erövrar Jon Olsson glaciären – med sin Lamborghini

Förvandlat Super Snake till en lyxbil

Nu har Bulgariska interiörspecialisterna Vilner tagit ytterligare ett steg – och förvandlat en Super Snake till en tvättäkta lyxbil, lagom till Vilners 20-års jubileum.

Det är en rumänsk kund som beställt en fullständig remake av interiören. Allt på insidan är nytt med undantag av det silverfärgade inlägget i instrumentpanelen, dörrhandtagen och växelspaksknoppen.

Klädseln är utbytt mot beige läder och svart alcantara och dekorinläggen är i högglanslackerad kolfiber. I bagaget lämnar Vilner två handsydda weekendväskor. Bara 500 exemplar av Shelby GT500 Super Snake är byggda – och den här bilen är en av världens mest exklusiva Mustanger. Hur mycket den Rumänske kunden fick betala för kalaset avslöjas inte.

Köpa Mustang? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar