Triumph siktar på nytt världsrekord för mc

Rekordförsöket är planerat att äga rum i mitten på september i år – om inte vädrets makter sätter sig på tvären.

Britten Guy Martin är ett racingess och fartfantast som för ett par veckor sedan , den nionde augusti, satte ett nytt hastighetsrekord för den brittiska motorcykeltillverkaren Triumph.

Då kom han upp i 441.3 kilometer i timmen med sin Triumph Infor Rocket Streamliner försedd med dubbla turbomatade och metanolkonverterade Rocket 111-motorer, som alstrar 1 000 hästkrafter. Den rekordkörningen skedde också i Bonneville-saltöknen i den amerikanska delstaten Utah.

Siktar på en hastighet över 600 km/h

Nu siktar Guy Martin och Triumph-teamet som sagt ännu högre – på själva världsrekordet för mc. Guy Martin kommer att ha en 17,7 kilometer lång sträcka på sig i saltöknen att komma upp i över 605,7 kilometer i timmen.

Hans Triumph Infor Rocket Streamliner är 7,7 meter lång, 60 centimeter bred och 91 centimeter hög. Guy Martins förarplats är mycket nära det främre av de två hjulen. Och de kommer att snurra fort.

– Vi känner att vi är i en bra position för att gå vidare med vårt rekordförsök. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar och Guy kör mycket imponerande. Han behärskar både de höga hastigheterna och saltunderlaget. Förutsättningarna om några veckor för att sätta nytt rekord kommer att kunna vara idealiska, säger Infor Rocket Streamliner-designern och teamchefen Matt Markstaller i ett pressmeddelande från Triumph.

Kanske sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar