Större motorer införs i bilarna – för miljön

Biltillverkarna, som har tillbringat ett decennium med att krympa cylindervolymer för att uppfylla utsläppsmålen, tvingas nu in i en kostsam u-sväng.

Detta eftersom realistiska tester ute på verkliga vägar – och inte i laboratorier – avslöjat djupa brister i de minsta motorerna när det gäller utsläpp, uppger källor inom bilindustrin, till nyhetsbyrån Reuters.

Biltillverkarna Renault, General Motors och Volkswagen förbereder sig därför för att förstora eller skrota några av deras mest sålda små bilmotorer under de närmaste åren.

Klarar sig inte i verkliga världen

Andra tillverkare väntas följa efter – och både dieslar och bensinmotorer omfattas, uppger Reuters.

– De tekniker som vi har använt för att minska cylindervolym kommer inte längre att göra det möjligt för oss att uppfylla utsläppsnormer, säger Alain Raposo, chef för drivsystem på Renault-Nissan, till Reuters.

Genom åren har biltillverkarna hållit jämna steg med EU:s CO2-mål genom att krympa cylindervolym och samtidigt lägga in turboladdare i motorerna för att kompensera förlorad kraft.Trecylindriga motorer under en liter har blivit vanligt i bilar och vissa Fiat-modeller körs på två cylindrar.

– Dessa små motorer kanske gör ok ifrån sig i EU:s nuvarande testcykel men inte i den verkliga världen, säger analytikern Pavan Potluri, till Reuters.

Orealistiska tester

Det har visat sig att både temperaturer och hastigheter i laboratorietesterna har varit orealistiskt låga i jämförelse med verkliga förhållanden. När biltillverkarnas minsta europeiska motorer drivs vid högre belastning än testerna tillåter överskrids kraftigt gränsvärderna för utsläppen.

Därför kommer – från 2017 – nya modeller att utsättas för realistiska on-the-road- tester framförallt inriktade på att mäta kväveoxider (NOx). Ett par år senare kommer utsläppen av koldioxid CO2 och bränsleförbrukning att ingå i en ny global teststandard.

Dessa tuffare tester kan ”döda” dieselmotorer mindre än 1,5 liter och bensinmotorer under cirka 1,2 liter, spår analytiker, enligt Reuters.

Motorerna blir större

Följden kommer att bli större motorer i bilarna eftersom de har bättre möjligheter att klara de nya utsläppsgränserna under verkliga förhållanden.

Volkswagen ersätter sin 1,4 liters trecylindriga diesel med en fyrcylindrig 1,6 liters för modeller som Polo.

Och Renault planerar en utvidgning med cirka 10 procent av sin 1,6 liters R9M diesel, enligt vad insatta källor, uppger för Reuters.

Lämna ett svar