Sportiga däck standard på nya V90

Michelin Pilot Sport 4 Acoustic tillhör den nya generationens sportdäck och erbjuder, enligt Michelin, en kombination av säkerhet och körglädje. Däcket ska anpassa sig till underlaget genom en samverkan mellan däckets arkitektur och materialsammansättning.

Det innovativa däckmönstret bygger på den franska däcktillverkaren Michelins racingerfarenhet från bland annat Formula E.

– Michelin Pilot Sport 4 Acoustic erbjuder en säker körning med exakt styrrespons samt en komfort som förväntas av prestandabilar som Volvo S90 och V90, säger Anders Svensson, Volvo OE Senior Commercial Manager på Michelin och fortsätter:

– I Michelin Pilot Sport 4 Acoustic har Michelin lyckats uppnå sportiga egenskaper utan att kompromissa med funktioner som vanligtvis utmärker Michelins däck som exempelvis bränsleeffektivitet, lång livslängd, och säkerhet, som går gott i hand med Volvos filosofi.

BILDER: Här är nya V90 R-Design!

Ska vara både tyst och slitstarkt

Den nya Dynamic Response-teknologin utgörs av ett bältlager, som kontrollerar centrifugalkrafterna vilket innebär att däcket, enligt Michelin, behåller sin kontaktyta mot underlaget även vid mycket höga hastigheter.

Våtprestandan ska vara förbättrad tack vare en ny gummiblandning. Evakuering av vatten ska säkerställas tack vare de breda och djupa längsgående kanalerna.

Den nya gummiblandningen ska också innebära att livslängden och bränsleeffektiviteten förbättrats jämfört med föregångarna.

Volvo Cars har även valt Michelins Acoustic-teknologi som standardutrustning i däcken till de nya Volvo S90 och V90-bilarna. Den nya teknologin reducerar, enligt Michelin, ljudet inne i bilen med mellan 15 och 20 procent.

Denna teknologi innebär att ett polyuretanskum tillsätts på insidan av däcket. Skummet absorberar ljud som uppstår vid kontakten med vägbanan och dess ojämnheter.

Byta till nya V90? se vad du kan få för din V70 här

Lämna ett svar