Så ser den ut – nya Porsche Panamera

Den nya generationens Porsche Panamera har beskrivits som världens snabbaste lyxsedan.

Redan förra veckan läckte bilder ut som var tagna på en bensinmack någonstans i Tyskland.

Men nu har bilen presenterats officiellt.

Toppfart på 306 km/h

Grundformerna i exteriören från den utgående generationen av Panamera är kvar.

Den nya Panamera är försedd med black panel och interaktiva displayer, och de traditionella bilnycklarna och andra konventionella instrument har minskats betydligt. Nu handlar det till stor del om pekskärmar och individuellt konfigurerbara displayer.

Även motorerna har omkonstruerats.

De tre nya direktinsprutade biturbomotorer – Panamera Turbo, Panamera 4S och Panamera 4S Diesel – kan utrustas med permanent fyrhjulsdrivning och en ny åttastegad dubbelkopplingslåda. Panamera Turbo drivs av en V8-motor med bensindrift som utvecklar 440 kW/550 hk, medan Panamera 4S Diesel drivs av en V6 bensinmotor med 324 kW/440 hk.

Panamera 4S Diesel har en V8-motor med 310 kW/422 hk och 850 newtonmeter.

Den åttacylindriga motorn gör att Panamera Turbo accelererar från 0 -100 km/tim på 3,8 sekunder och har en toppfart på 306 km/h. Om en anser att det är alldeles för lång tid kan man använda sig av Sport Chrono-paketet och då förkortas den tiden med 0,2 sekunder.

Panamera 4S når 100 km/h på 4,4 sekunder och har en topphastighet på 289 km/h, medan dieselmodellen gör 0-100 km/h på 4,5 sekunder och kör 285 km/h som fortast.

 

 LÄS MER: Porsches nya kombo – bilder!

”Världens snabbaste lyxbil”

Porsche Panamera har beskrivits som världens snabbaste lyxbil – den kombinerar sportbilsprestanda med lyxbilskomforten.

Och med det i åtanke har Porsche vidareutvecklat det tidigare chassit med bland annat adaptiv luftfjädring med ny trekammars-teknologi. Det integrerade systemet 4D Chassis Control analyserar och synkroniserar alla chassissytem i realtid och optimerar Panameras väghållning. Det finns även en värmekänslig kamera som syftar till att varna föraren för människor och stora djur vid mörkerkörning.

Tjänstevikten ska vara cirka 90 kilo lägre än för dagens Panamera. Detta genom smart användning av höghållfast stål, aluminium och kompositmaterial.

Från 1,1 miljon kronor

På sikt ska nya Porsche Panamera även komma som kombi.

Den stora premiären för nya generationens Porsche Panamera blir i höst på Parissalongen men försäljningen börjar redan i dag.

Så här mycket kostar de olika bilarna i Sverige:

Porsche Panamera 4S, 1 110 000 kronor

Porsche Panamera 4S Diesel, 1 150 000 kronor

Porsche Panamera Turbo, 1 520 000 kronor

 Sugen på nya Porsche Panamera? Se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar