Nya Forza Horizon 3 är en skön blandning

Jag sitter på ett flygplan mellan Stockholm och Paris, på väg till den stora bilsalongen, när grannen i stolen bredvid börjar prata bilar. När vi klarat av det mesta av årets stora bilnyheter kommer vi in på bil- och racingspel. Det visar sig att min granne älskar att spela, eller ska vi säga rejsa i ett bilspel, och har kört igenom det mesta av dagens utbud.

Om nya Forza Horizon 3 säger han:

– Det är enkelt och ingen riktig simulator. Du kommer inte att behöva någon ratt, det går bra att köra med handkontroll.

Okej. Min granne hade både rätt och fel.

Utspelas i Australien

Sorry, men jag tycker att det är så oerhört svårt att köra bil med en handkontroll.

Om spelet hade grannen ändå rätt. Horizon 3 förflyttar mig snabbt till Australien och in i en rad häftiga sportbilar, lite blandat med fräcka pickisar och strandbilar.

Spelet går ut på att utföra diverse uppdrag på väg igenom Australien och det kan handla om både stunts och tävlingar. Då och då är det lite svårt att förstå vad jag måste göra för att komma vidare och spelet är – för mig som lite nybörjare i serien – lite svårt att förstå. Den röda tråden är inte så tydlig.

I spelet finns också en rad inställningar som jag bara hinner nosa på under min korta testkörning. Jag hinner i alla fall att se så mycket så att jag förstår att jag inte behöver fastna i oändliga menyer fram och tillbaka – som i konkurrerande Gran Turismo – utan snabbt kan gå från inställning eller val till ett race.

Garanterat bra underhållning

Vissa spel handlar mer om att simulera en tävling och en tävlingsbil. Vill du leka professionell racerförare så finns det andra spel som lämpar sig bättre. Men gillar du ljudet av häftiga bilar, att flyga fram och göra coola sladdar, har kört igenom spel som Need for Speed och kanske ledsnat på alla tokkrascher där, så är Forza Horizon 3 ett bra alternativ.

Du får garanterat en bra underhållning och en mer än okej grafik.

Vill du veta väldigt mycket mer om spelet så finns det ett par som redan hunnit köra igenom spelet och publicera en youtube-film på äventyret i Australien.

För egen del har jag i alla fall bestämt mig en gång för alla: jag ska köra bilspel med ratt och lägga undan handkontrollen. För vem vill egentligen köra bil med tummen på en pinne?

Lämna ett svar