Ny flådig Mercedes – här är E-klass Coupé

Här är den sista medlemmen i E-klass-familjen, och den har varit efterlängtad.

Mercedes E-klass Coupe kommer inte göra sin supporterskara besviken – den är ju faktiskt större än sin föregångare från alla vinklar, enligt Carbuzz.

Vad betyder det? Jo, större kupé. Och trots att det handlar om en bil med bara två dörrar så får fyra vuxna plats utan problem.

Motoralternativen är fyra till att börja med:

* 4-cylindrig 2,0 liters diesel med 197 hästkrafter.

* 4-cylindrig 2,0 liters bensin med 184 hästkrafter.

* 4-cylindrig 2,0 liters bensin med 245 hästkrafter.

* 6-cylindrig 3,0 liters bensin med 333 hästkrafter.

Bilen är i övrigt något sänkt (fjädringen) för en sportigare känsla, samtidigt som den patenterade individuellt påverkbara luftfjädringen ”Mercedes Air Body Control multi-chamber” ska se till att den sportigare känslan inte påverkar komforten.

Förutom att påverka fjädringen kan du, om du bestämmer dig för att köpa bilen, välja bland annat kofångarutseende och coolare fälgar.

 

LÄS MER: GLC Coupé – fräck design är inte allt

 

Tekniken i Mercedes E-klass Coupe är också långt utvecklad med radarbaserade DRIVEPILOT och Remote Parking Pilot. Det senare systemet gör att du med hjälp av din smartphone kan köra din bil in och ut från tajta garage/parkeringsplatser.

Appen Live Traffic Information ser till att du ökar chanserna att slippa bilköer – och du slipper krångel med bildskärmstryckande eftersom du bara sveper med fingret på ratten.

Ja, Mercedes E-klass Coupe är faktiskt mer tekniskt utrustad än i princip alla andra modeller av samma märke.

Säljstart beräknas bli sommaren 2017.

 

LÄS ÄVEN: Så bra är Mercedes E-klass kombi

 

Lämna ett svar