Mercedes nya värsting med 612 hästkrafter!

Mercedes planerar att visa båda sina E63-bilar för publik på den stora bilsalongen i Los Angeles i november. Testkörningen av E63 AMG – med drygt 570 hästkrafter – är planerad till Portimao i Portugal de allra första dagarna i december. Men det oklart om vi där också får köra värstingen E63S med hela 612 hästkrafter.

Under huven finns Mercedes fina fyraliters dubbelturbo-V8:a och för bästa möjliga fäste kommer bilen med fyrhjulsdrift 4Matic där all kraft kan fördelas mellan bak- och framaxeln. Hittills finns dock inga uppgifter om Mercedes också kan fördela kraften individuellt mellan hjulen.

E-klassvärstingen får Drift Mode

0-97 km/tim – hittills finns bara uppgifter om 0-60 miles per timme – körs på 3,7 sekunder för E63 och 3,4 sekunder för E63S.

Bilarna får båda två Mercedes niostegade dubbelkopplingslåda.

Nytt för Mercedes är något man hämtat från nya Ford Focus RS – ett så kallat Drift Mode. Genom att ställa in körläge Race, slå av stabilitetkontrollen och välja manuell växel så ska det gå att göra sköna sladdar. Enligt Mercedes gör de här inställningarna att E63 blir helt och hållet som en bakhjulsdriven bil.

Första versionen av E63S med en Edition 1 där mycket går i svart och mattsvart ocgh med flera riktigt häftiga designdetaljer.

Lämna ett svar