Kraschade in i gym: ”Det var Teslans fel”

I en filmsekvens från Florida skildras hur en Tesla Model S sakta närmar sig ett gym för att parkera intill när bilen plötsligt accelererar och brakar rakt in i gymbyggnaden – en hårsmån från att ha skenat rakt in i träningslokalen.

Inga personskador har rapporterats, men enligt den kvinnliga förarens make hade följderna kunnat bli allvarliga. Så här skrev mannen i ett inlägg på Tesla forum:

”Jag har ägt flera Tesla Model S och äger för närvarande en P85D och en P90D. Nyligen upplevde min fru en nära på dödlig olycka när hon sakta parkerade bilen vid sitt gym. Bilen exploderade plötsligt till full acceleration och kunde lätt ha dödat människor i gymet”.

Tesla skyller på föraren

Tesla anser att det hela är förares fel. I ett uttalande till sajten Electra uppger företaget att bilen blivit undersökt och att slutsatsen är att gaspedalen varit intryckt i samband med olyckan.

Förarens make svarade med bland annat dessa rader:

”Jag är förvånad och väldigt besviken över hur Tesla har hanterat detta. De har haft en fullständig ovilja att ens prata med mig och naturligtvis skyllde de omedelbart på föraren”.

Den här gången verkar inte bilen ha haft autopiloten påslagen, enligt den amerikanska motorsajten Carscoops. Men i flera av de tidigare Tesla-olyckorna påstår förarna att det blivit fel på autopiloten.

Kolliderade med lastbil

Senast i juli kraschade en Tesla Model X in i ett vägräcke i amerikanska delstaten Montana under det att autopiloten, enligt föraren, var påslagen.

Tesla hävdar dock för det mesta att olyckorna beror på förarfel och inte på att autopiloten eller någon annan av bilens funktioner havererat. …

Bevisligen påslagen var dock autopiloten vid den första dödsolyckan med en Tesla. Den skedde i Florida i juni. En 40-årig man dog sedan hans Tesla Model S kolliderat med en lastbil på en motorväg.

Tesla skrev i ett uttalande efter dödsolyckan:

”Autopiloten förbättras hela tiden, men den är inte perfekt och kräver fortfarande att föraren håller sig alert”.

Sugen på att köpa ny bil? Se här vad du får för din gamla!

Lämna ett svar