Höggravid fick arg lapp – ”Är bortskämd”

Att familjeparkeringar är till för familjer är det ingen som klagar på. I stället brukar diskussionerna gälla de ”barnlösa” som parkerar på de lättillgängliga, breda familjeparkeringarna.

Men hur är det med gravida kvinnor? Ska de få använda familjeparkeringarna?

I Edmond, USA, parkerade två kvinnor bilen på en p-plats skyltad familjeparkering/kvinna med barn.

Den ena kvinnan var gravid i nionde månaden och därför tyckte de att det var bäst att ställa sig så nära mataffären som möjligt.

”Sluta vara så bortskämd”

När de kom tillbaka till bilen fanns det en arg lapp på rutan med texten:

”När du parkerar på den här platsen – så är det när du faktiskt har ett litet barn med dig. Lär dig förstå skyltarna och om du inte förstår vad de betyder – be någon förklara dem för dig. Sluta vara en så bortskämd Edmond-bo.”

De båda kvinnorna blev väldigt irriterade på den arga lappen.

– Jag och min bästa vän blev väldigt kränkta. På inget sätt var det här oförskämda brevet nödvändigt, säger Jamie i ett mejl till Koco-TV.

Annan höggravid kvinna fick böter

Jamie och hennes gravida väninna ringde till mataffären och fick direkt en ursäkt av butiksinnehavaren, trots att det inte var dennes fel, som Jamie säger sig förstå.

– Det är upprörande att det finns människor där ute som är så snabba att döma andra utan någon som helst anledning. Min gravida väninna hade mer rätt till p-platsen än någon med barn. Det finns så mycket hat i världen, säger Jamie.

Parkeringsregler har diskuterats i USA på senare tid, bland annat på grund av butikskedjan Asda som bötfällde en höggravid kvinna för att hon parkerat på familjeparkeringen. Efter påtryckningar har Asda nu bett om ursäkt och rivit boten på 70 dollar.

Lämna ett svar