Här tävlar prinsen mot kändisarna i helgen

För fjärde året kommer Prins Carl Philips Racing Pokal avgöras i helgen. Både lördag och söndag blir det fullt kartingdrag på Lidköpings motorstadion och självklart blir söndagens kändisheat, med prinsen själv på startlinjen, en riktig publikmagnet.

Bland prinsens motståndare finns norske Porsche Supercup-föraren Roar Lindland, fjolårsvinnaren i Porsche Approved Cup Kenneth Pantzar och Clio Cup-föraren Johan Carlström. I två av DD2-kartarna återfinns även tv-profilerna Mats ”Snickar-Matte” Karlsson och Patrik ”Budda” Ljungkvist, känd från programmet Sveriges värsta bilförare.

– Ett härligt startfält med en skön blandning av tv-kändisar, racerförare, företagsledare, förbund- och föreningsfolk, stekare och prinsen själv, säger tävlingens promotor Thomas Johansson skämtsamt och tillägger:

– Vem vet, ”Budda” kanske kan bli utsedd till Sveriges värsta kartingförare efter helgen.

Ska hjälpa ungdomar

Prins Carl Philips Racing Pokal är en ungdomstävling i karting och instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip.

– Tävlingen är till för att hjälpa alla duktiga ungdomar vidare i deras racingkarriärer. Eftersom jag själv började med motorsport i relativt hög ålder förstår jag hur betydelsefullt det är att få möjlighet att börja träna och tävla redan som ung, säger prins Carl Philip till stcc.se.

Tävlingen är en del av Lidköping Open, som i sin tur omfattar sex klasser: KF Junior, KZ2, Rotax Max, Junior 60, Rotax Max Junior och DD2. I de tre förstnämnda gör deltagarna upp om Prins Carl Philips Racing Pokal.

Totalt kommer omkring 200 förare till start under racen den 6 och 7 augusti.

Dags för ny bil? Se vad du kan få för den om du säljer nu

Lämna ett svar