Han är Volvos nya utvecklingschef

Volvos populäre utvecklingschef Peter Mertens fick drömjobbet på Audi och valde att lite överraskande sluta för ett par veckor sedan.

– Det var förstås inget som vi hade väntat oss men Peter Mertens har haft en stökig situation med familjen i Tyskland och jobbet i Göteborg. Så jag förstår hans val, kommenterade Volvos vd Håkan Samuelsson Mertens avhopp.

Samuelsson påpekade i samband med Stora Bildagen att Volvo letade internt och att tillsättningen av en ny utvecklingschef inte skulle dröja så länge.

– Peter Mertens har varit duktig på att lyfta fram medarbetare och det skulle vara konstigt om vi inte kan hitta en ersättare internt, sa Samuelsson.

Volvos vd: Så ska vi lösa kvalitetsproblemen

Har jobbat med motorer till nya Volvo-bilar

Och så blev det. Volvo utser Henrik Green till chef för utvecklingsavdelningen. Det blir Henrik Greens ansvar att arbeta vidare med de två nya tekniska plattformarna, Volvos elektrifiering och alla projekt för självkörande bilar.

Henrik Green har tidigare arbetat med drivlinor till den nya generationen Volvo-bilar och anses ligga bakom Volvos tuffa beslut att enbart satsa på fyrcylindriga motorer. Henrik Green kommer senast från ett uppdrag som försäljnings- och produktplaneringschef.

Med ett snabbt tillsättande tappar Volvo inte fart i det viktiga utvecklingsarbetet. Peter Mertens inleder sitt arbete på Audi så snart Volvo tillåter.

Vid såna här övergångar är det vanligt med en karenstid på upp till ett halvår. Varken Volvo eller Audi har meddelat något tidpunkt där Mertens börjar sitt nya jobb.

Lämna ett svar