Häftig åktur med The Stig i 360 grader

I 360-videon, som är filmad på Vålerbanan utanför Elverum, går det att uppleva hur det är att sitta i passagerarsätet i en Ford Mustang med fartfantomen The Stig bakom ratten. Åkturen ska bli ännu mer spektakulär med VR-glasögon på.

– Det är fantastiskt vad vi kan göra med de senaste tekniska framstegen som drönare och 360-kameror. Vi tror att detta kommer att utveckla upplevelsen för fans både framför och utanför tv-apparaten och att de ger en mer aktiv roll i underhållningen. Vi är mycket glada över att kunna visa upp delar av denna upplevelse i Sverige, säger en talesman för brittiska tv-kanalen BBC Worldwide.

Denna The Stig är den tredje i ordningen och har varit med i ”Top Gear” sedan 2010. Han är helt anonym, går alltid klädd i vit racerdräkt och tar varken av sig hjälmen eller pratar. Men fort kör han.

Hans huvuduppgift i programmet är dock framför allt att kontrollera varvtiderna på olika fordon som testas, samt att utbilda kändisar inom segmentet ”Brand New Rally Cross Car”.

LÄS OCKSÅ: Top Gear floppar och fansen rasar

Top Gear ska spela in i Skandinavien

Årets ”Top Gear” skulle för övrigt redan ha spelats in i Skandinavien, vid spektakulära Trollstigen i Norge. Men den planerade inspelningen 27 maj ställdes in på grund av problem med schemat. Nytt försök ska göras längre fram, enligt en talesperson för ”Top Gear”.

Programmet har som sagt även problem med tittarsiffrorna. Nypremiären i Storbritannien för tre veckor sedan sågs av 4,3 miljoner tittare vilket var en miljon tittare lägre än sista avsnittet i förra omgången – med det ”gamla” Top Gear-gänget.

Sedan har de brittiska tittarna blir allt färre. Det andra avsnittet sågs av 2,8 miljoner och det tredje, den 12 maj, av endast 2,4 miljoner tittare.

I Sverige visas ”Top Gear” i kanalen BBC Brit. Det sänds på tisdagar klockan 22.00.

Funderar på att sälja bilen? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar