Förlorade körkortet – nu tackar han polisen

Tacken för fortkörningsböterna gjorde personen i går på Facebook. Inlägget skickade han till Polisen Stockholm Syd. Så här skrev personen bland annat:

”Jag fick körkortet indraget i två månader och en bot på 4000 kronor. Först var jag besviken och jäkligt förbannad på konstapeln som stoppade mig. Men nu några timmar senare, när jag kommit hem och funderat på händelsen, blir jag glad och samtidigt ledsen för att jag inte tog tillfället i akt till att tacka polismannen för att han stoppade just mig och drog in just mitt körkort.”

Orsaken till fortkörarens ödmjukhet ska vara att hen – genom straffet – fått insikt om sitt skadliga körbeteende.

”Fick mig att vakna till”

Personen skriver fortsättningvis:

”Jag har blivit varnad, utskälld och fått en massa skit av kompisar och familj för att jag ofta kör för snabbt, vilket jag självklart nekar till och anser mig själv ’veta bättre’ och ’kan hantera bilen i höga hastigheter’. Men nu när jag väl blivit av med körkortet och skaffat mig ett busskort för dessa två månader så är jag bara glad över att ni fick syn på mig i dag och fick mig att vakna till.”

Lärde sig en ”läxa för livet”

Personen hoppas att hans meddelande ska nå till den enskilde polisen som satte dit honom.

””Till den polisen vill jag bara säga: Tack för att du räddade mitt liv och fick mig att lära en läxa för livet. Du hade dessutom en jäkligt trevlig attityd mot mig trots att jag var lite sur. Sorry för attityden när du stoppade mig, jag fick ångest för det.”

Polisen Stockholm Syd kommenterade personens inlägg på följande sätt:

”Meddelandet belyser väldigt tydligt vad vi som trafikpoliser gör och varför. Vi är väldigt glada över att det budskap vi vill förmedla har nått fram och självklart har vi meddelat det till trafikpoliserna på Huddinges lokalpolis som stod för ingripandet.”

Se hur mycket du kan få för din bil – fri värdering!

Lämna ett svar