Ekström förtjänar att vinna VM i rallycross

Det är något riktigt stort på gång i svensk bilsport. För första gången sedan rallystjärnorna Björn Waldegårds och Stig Blomqvists tid på 1970- och 1980-talet kan vi få en svensk världsmästare.

Med två deltävlingar kvar att köra – Spanien och Argentina – leder Mattias Ekström VM-tabellen före Johan Kristofferson och Petter Solberg.

VM-titeln är så viktig för Ekström att han fått ledigt från sitt vanliga jobb som DTM-förare för Audi.

Behöver bra resultat i DTM finalen på söndag

Det kanske låter som ett enkelt val men Ekströms VM-satsning är mer av en seriös hobby och Audi behöver dessutom göra ett bra resultat i DTM-finalen på Hockenheim på söndag för hålla undan för BMW i märkesmästerskapet.

Fast det var i min värld givet att Mattias skulle satsa på att ta hem titeln och bli historisk som vår tredje världsmästare i bilsport.

Rallycross är en chansartad gren där förarna inte får så många chanser att vinna titlar. Rallycross-VM utvecklas också hela tiden med fler duktiga förare och mer och mer professionella team så Ekström: Ta chansen när du har den.

Stark insats av Rosenqvist kan säkra karriären

När Mattias Ekström inte finns med på Hockenheim håller vi i stället tummarna för Felix Rosenqvist i Mercedes och Tom Blomqvist i BMW. Felix har hoppat in i DTM som ersättare för Esteban Ocon, som i sin tur fått kliva över till F1.

Rosenqvist har imponerat på alla i DTM-depån och med en ny stark insats talar allt för att han nästa år får kombinar sitt jobb som förare i Formel E med att tävla för Mercedes i DTM.

2018 ska Mercedes också in i Formel E så Rosenqvist kan se fram emot en lång och välavlönad karriär – om han lyckas i helgen.

***

Minnestoa Vikings var som ni vet helt uträknade när stjärn-qb:n Teddy Bridgewater skadade sig allvarligt bara en vecka före premiären. Nu är Vikings enda obesegrade lag efter fem omgångar. NFL är fascinerande.

***

Det ser ut att bli ytterligare minst en säsong för Marcus Ericsson i Sauber-teamet och ytterligare något av ett mellanår. Sauber är sent på de nya reglerna för 2018 men har i alla fall ekonomiska muskler nu för att börja värva rätt personer till rätt position. Sauber behöver också få ordning på motorkontraktet för 2017 och 2018 och framåt. Faller alla pusselbitarna på rätt plats så kan i alla fall 2018 bli ett riktigt bra år för Marcus Ericsson.

Lämna ett svar