Challenger Hellcat får galna 900 hästkrafter

Ifall du tycker att den vanliga Dodge Challenger Hellcat inte är tillräckligt imponerande med sina 707 hästkrafter borde den här kärran vara mer i din smak.

Under huven hos den uppdaterade versionen – 900HP Wide-Body Dodge Challenger Hellcat – sitter nämligen 193 fler hästkrafter: totalt 900 stycken.

I klass med LaFerrari

Vilken toppfart 900HP Wide-Body Dodge Challenger Hellcat har är inte offentliggjort. Men enligt den amerikanska motorsajten Carscoops har den vid ett tillfälle kört en fjärdedels mile (402 meter) på 9,7 sekunder innan drivaxeln gick av.

Det är farter som bara superbilar som McLaren P1, LaFerrari och några till kan mäta sig med. Där ligger toppfarterna kring 350 kilometer i timmen som en jämförelse. Alltså borde det vara någonstans där som toppfarten hos 900HP Wide-Body Dodge Challenger Hellcat ligger. Och då går det undan.

Den vidgade karossen på ”Helveteskatten” är utformad av ansedda företaget Prior-Design och deras PD900HC-paket. Hos en bil med så många hästkrafter är det förstås raka rör som gäller även i exteriören.

LÄS MER: Jeep Wrangler får 717 hk från Hellcat

 

För att göra den iögonfallande knallröda karossens – och bilens – intryck än mer respektfullt bidrar den massiva bakre diffusorn, utvidgningarna fram och bak samt flera spoilers.

Det aggressiva och fartiga intrycket förstärks ytterligare av att däcken och fälgarna är PD3-smidda i brons och vassa värre. De är för övrigt identiska med dem på exklusiva sportbilen Mercedes AMG GT S.

Och det är just till Mercedes hemland Tyskland som detta exemplar av 900HP Wide-Body Dodge Challenger Hellcat hittat från sitt hemland USA.

”Den blir brutal på Autobahn. Nu kommer en amerikansk monster-muskel bil att terrorisera gatorna i Europa. Och vi älskar det”, skriver den amerikanska motorsajten Boldride.

 Sugen på en lite snabbare bil? Här kan du värdera din begagnade bil gratis!

Lämna ett svar