Bilistens hämnd på polis blev dubbla böter

Enligt polisen i Skärholmen i Stockholm blinkade mannen med helljusen för att varna andra bilister för en närliggande hastighetskontroll och få dem att sakta ner farten.

Men när mannen även varningsblinkade mot en civil polisbil tog hans varnande slut.

Istället fick han böter för att han använt helljusen på ett felaktigt sätt.

Och det var för andra gången på kort tid han drabbades av trafikböter.

Anledningen till mannens varningsblinkande var nämligen att han nyligen drabbats av fortkörningsböter och var arg över det.

Hans ”hämnd” mot polisen slutade alltså i dubbla böter.

Mannen agerande och följden av det har blivit en stor snackis på sociala medier. Skärholmspolisens facebookinlägg om detta har fått över 300 kommentarer.

10 regler svenska bilister VÄGRAR lära sig

Många reaktioner på Facebook

Många stödjer den bötfällde varnaren medan andra tycker polisen gjorde helt rätt. Här är ett utdrag av kommenterarna:

”Vem är personen i fråga? Jag vill gärna hjälpa till att betala hans bot.”

”Rätt åt idioten.”

”Om det vore jag hade jag sagt att jag ville testa helljusen så att de verkligen fungerade. Hihihi, kanske skulle gå hem.”

”Bra gjort av polisen!”.

”Om dem du varnar råkar vara kriminella och efterlysta och de då tar en annan väg och undslipper polisen så att de kan fortsätta med sina brott – är det bra tycker ni.”

”Då bör ju även polisen bötfälla alla lastbilschaufförer som brukar blinka åt varandra med helljusen av diverse olika anledningar längs våra vägar. Om det är olagligt att använda dem på fel sätt.”

”Att stå med en laser och bötfälla Svensson minskar inte på något sätt hastigheten på våra vägar. Men om ni hade satt er bakom ratten och visat er i trafiken så hade hastigheten hållits nere.”

”Idiotiskt av blinkande bilisten! Då få poliskontroller vi har tar inte bara fortkörare utan även drog- och alkoholpåverkade förare, annan kriminalitet med mera. Varje dygn kör lika många rattonykta som det finns taxibilar i landet.”

”Heder åt bilisten.”

”Varnar självklart andra. Polisen vill ge böter för att lösa brott och bättra på sin usla statistik. Suck.”

10 bortglömda trafikregler som kan ge böter

Byta bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar