VW klarar inte EU:s tidsfrist

Eu gick ut hårt mot Volkswagen när de föra två veckor sedan gav VW tio dagar att förklara hur och varför det förekommer felaktiga CO2-data för cirka 800 000 sålda bilar i Europa.

Fristen gick ut torsdag 19 november.

Men VW vädjade om mer tid på grund av det komplexa problemet. Och VW fick som de ville. Eu ger dem till årsskiftet att förklara och undersöka problemet.

Enligt VW kommer det att kosta cirka 20 miljarder kronor att åtgärda problemet och försöka bringa ordning i CO2-värdena.

VW:s LISTA: Här är bilarna som drar för mycket

Kan vänta sig böter för felaktiga utsläppsdata

VW kan också vänta sig böter för att de felaktiga CO2-värdena har orsakat felaktig beskattning i flera länder. VW:s vd Matthias Müller har sagt att VW tänker betala all eventuell kvarskatt som en följd av felaktiga CO2-värden, men i flera länder kan det blir svårt att plocka ut pengarna från VW i stället för av bilägarna på grund av skattelagstiftningen.

VW har meddelat att de gör allt de kan för att få till rätt CO2-värden och därmed bränsleförbrukning för de drabbade bilarna.

Förutom CO2-skandalen med 800 000 bilar arbtetar också VW med den så kallade dieselskandalen som handlar om nox-värden på cirka 11 miljoner bilar världen över.

Lämna ett svar