Volvo XC90 Polestar kan få 450 hästkrafter

I somras meddelade Volvo att man köpt tuningfirman Polestar. Volvo har lovat fler Polestar-bilar, och att det kommer en XC90 Polestar är redan bekräftat.

– Våra kolleger på Polestar tittar redan på bilen, den kommer att hamna mellan T6 och T8 när det gäller effekten, berättade Michael Fleiss på Volvo Powertrain för Auto Express tidigare i år – alltså någonstans mellan 320 och 400 hästkrafter.

Dubbla turbo och elektrisk kompressor

Men nu snackas det om ett betydligt vassare alternativ. The Truth About Cars har tagit del av uppgifter som menar att det är mycket möjligt att vi kommer att få se en helt ny motor i bilen.

En konceptversion av kraftkällan visades upp förra året – en tvålitersmotor på hela 450 hästkrafter. Hemligheten bakom kraftuttaget är dubbla turboaggregat och en elektrisk kompressor. I vintras testkörde vi den nya motorn – då monterad i en Volvo S60.

Förutom en vassare motor kommer Polestar att uppgradera chassit på XC90. Tidigare har man samarbetat med svenska Öhlins. Stora bromsar från Brembo är annat godis vi kan vänta oss i en XC90 i Polestarutförande.

Lämna ett svar