Största nyheterna på bilsalongen

Bilförsäljningen i Europa slår alla rekord efter några tunga år. Och det märks. På bilsalongen i Frankfurt spänner tillverkarna musklerna. Allra mest Mercedes som vill bli allas vår digitala vän i vardagen.

Mercedes vd Dieter Zetsche pekade ut framtiden i form av digitalisering, både när det gäller att utveckla och sälja bilar men allra mest i själva bilägandet.

Konceptbilen CIAA är mer eller mindre en rullade läsplatta och enligt Dieter Zetsche är det ingen tvekam om att framtidens bilen blir helt självkörande, uppkopplade och eldrivna.

Många laddhybrider från VW

VW-gruppens Martin Winterkorn hängde på och pratade om ett 20-tal laddhybrider och elbilar före 2020. I Frankfurt visade Audi upp fräcka e-tron Quattro och till och med sportbilsikonen Porsche har elektrifierats med en elbil som rullar 50 mil med hjälp av nya, effektiva batterier.

Det digitala livet tillsammans med bilen ska ge tillverkarna ett större grepp om bilkunderna och fler möjligheter att kommunicera direkt med bilägaren och bilen.

Viktigaste bilarna för Sverige

Bland de vanliga bilarna stack Opels nya Astra ut tillsammans med Audi A4, BMW X1 och Toyotas nya Prius. Det här är modeller som kommer att sälja bra i Sverige under de kommande fem åren.

Volvo fanns inte på plats i Frankfurt då deras nya marknadsstrategi bara omfattar tre bilsalonger, en i vardera USA, Europa och Kina. Det dröjer alltså till salongen i Detroit i januari innan vi får se nya S90 och V90.

LÄS MER: Audi A4 imponerar när vi ser den på riktigt

Lämna ett svar