Se 6 av höstens mest spännande bilnyheter

Värsta golfen någonsin

När Volkswagen visade upp sin vilda konceptbil Golf R 400 på bilsalongen i Shanghai gick internet i spinn.

Tänk er en fyrhjulsdriven liten raket med en tvåliters turbomotor på minst 400 hästkrafter. I april bekräftade Volkswagen för brittiska Car Magazine att bilen verkligen är under utveckling, och det kompromisslösa kraftpaketet förväntas ha världspremiär på bilsalongen i Frankfurt.

 

Bentleys Lyxsuv Bentayaga

Enligt Bentleys kundundersökning har de potentiella köparna av den kommande lyxbilen Bentayaga i snitt åtta andra bilar i garaget, varav två suvar. Den kommer med andra ord inte att bli någon billig historia.

Men vi är ändå väldigt nyfikna på att se hur en bil i segmentet möjligtvis kan bli lyxigare än Volvos tresitsiga version av XC90.

 

Audis utmanare till Tesla Model X

Tesla har blivit en kraft att räkna med i bilvärlden. När de utvecklar en eldriven suv svarar tillverkarna som redan är etablerade i segmentet med att göra detsamma. I Frankfurt ska Audi visa sin utmanare – som på förhand låter väldigt intressant.

Bilen, som i nuläget kallas C-BEV, ska bygga på samma plattform som Q5 och ryktas få en motoreffekt på över 500 hästkrafter. Räckvidden ska vara 50 mil, att jämföra med Teslans 38,6.

 

Jaguars första suv

Jaguars konceptsuv C-X17 visades för första gången på Frankfurtsalongen för två år sedan. Två år senare ska den färdiga produktionsversionen ha världspremiär.

F-Pace, som bilen nu heter, är mellan koncernsyskonen Land Rover Discovery och Discovery sport i storlek. Med den nya sportsedanen XE har Jaguar verkligen visat att man kan göra bilar med bra prestanda och komfort i toppklass till ett rimligt pris. Därför ska det bli roligt att se hur tillverkarens suv står sig mot konkurrenter som BMW X3, Audi Q5 och Mercedes nytillskott GLC.

 

Mercedes C63 Coupe

Mercedes C-klass tog hem det globala priset för årets bil i april. Nu väntar vi spänt på att få se värstingen med två dörrar – C63 AMG Coupe – som ska konkurrera med BMW M4. Hittills har vi bara sett maskerade bilder på bilen, men det vi kunnat skymta bådar gott.

Drivlinan är likadan som i C63 AMG. Vi kan med andra ord vänta oss samma kvicka gasrespons och vackra ljud från Mercedes V8 med dubbelturbo med 476 eller 510 hästkrafter. Fjädringen, tyngdpunkten och chassit ska däremot ha finjusterats för att göra körkänslan bättre.

 

Audis nya ljusteknik

Audis arbetar med att sätta de första baklyktorna med OLED-ljus i serieproduktion. På bilsalongen i Frankfurt ska tillverkaren för första gången visa upp sin nya konceptbil med tekniken.

Låg vikt, supertunn profil och snabba tändtider är några exempel på fördelarna som tekniken för med sig. Till skillnad från LED-lampor kan motsvarigheterna med OLED dimras steglöst. Tekniken öppnar för nya designmöjligheter med rörligt och olikfärgat ljus – som också kan delas upp i små segment med olika styrka.

Lämna ett svar