Peugeots GTI-bomb: Överlägset snabbast

Nu släpper Peugeot en riktig bomb: 308 lanseras i en riktig superversion som åker ifrån samtliga konkurrenter i GTI-klassen.

308 R HYbrid är en plug in-hybrid med fyrhjulsdrift och har sammanlagt effektuttag på smått sensationella 500 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 730 Nm!

0-100 går på 4 sekunder blankt, samtidigt utlovas riktigt låga utsläpp tack vare hybriddriften: 70g CO2 per kilometer.

En detalj som kan glädja raceputtarna där ute är att den sexväxlade lådan är manuell.

Fyra olika körlägen

Under huven sitter en bensinmotor på 270 hästkrafter, och den får hjälp av två elmotorer. Framaxel och bakaxel har var sin elmotor på 115 hästkrafter.

Bilen har fyra körlägen.

I Hot Lap utnyttjas motorerna maximalt.

I Track mode levereras 400 hästkrafter och 530 Nm från bensinmotorn och elmotorn på bakaxeln. Främre elmotorn aktiveras vid acceleration för extra knuff.

Road mode är det vanliga körläget, och här har man tillgång till 300 hästkrafter och 400 Nm. Här används bara den bakre elmotorn för extra kraft. Bilen går också att köra i helelektriskt läge.

QUIZ: 80-talets ballaste bilar

Rejsig utsida och exklusiv interiör

Peugots super-GTI har 19-tumshjul skodda med 235/35-däck och spårvidden är 80 millimeter bredare än standard. Bakom fälgarna hittar vi rejäla bromsskivor. Fram sitter det flytande skivor på 380 millimeter, bak 290 millimeter. Fronten är breddad med stora luftintag för effektiv kylning av motor och bromsar.

På insidan hittar vi fyra sportstolar och en blandning av naturliga och återvunna material. Golv, sidor och tak är klädda med svart läder medan stolarnas kontaktytor är av ljust gulbrunt garvat läder.

Den exklusiva interiören kompletteras med den vävda textilen på den övre instrumentpanelen och på en del av dörrsidorna.

Peugeot har ännu inte sagt när bilen lanseras, eller vad den kommer att kosta.


Lämna ett svar