Nya Renault Mégane är en riktig snygging

Renault Mégane har premiär på bilsalongen i Frankfurt, men redan nu har den franska biltillverkaren valt att släppa bilder på bilen. och bilderna avslöjar att Renault Mégane byggs med samma designspråk som nyligen presenterade Renault Talisman, nya Renault Espace och Renault Kadjar, med en stor upprätt logotype i grillen.

Bilen har fått nya stora LED-ljus i bak och en ordentlig LED-slinga som sveper runt strålkastarna i fram.

Den nya bilen blir 47 millimeter bredare och 25 millimeter lägre i fronten jämfört med den gamla. Axelavståndet har också ökats en aning, vilket borgar för bättre innerutrymmen.

LÄS MER: Vi testar nya suven renault Kadjar – så bra är den!

Kommer en vass GT-version senare

Renault har ännu inte varit speciellt frikostiga med teknisk information om nya Mégane. Vi vet till exempel inte exakt vilka motorer som kommer att finnas tillgängliga, räkna dock med att den sköna 1,6-litersdiesel med dubbelturbo som finns till bland annat Espace och Kadjar kommer att finnas med.

Renault Mégane ser rätt sportig ut med sina nya linjer – och det kommer en ännu sportigare version. Renault har lovat att släppa en GT-version av bilen som får en lite kaxigare design, en speciell lack och 18-tums hjul framtagna av Renault Sport.

En kombiversion finns naturligtvis också med i planeringen. Den lär nog dröja och kommer förmodligen inte att visas upp innan våren.

Lämna ett svar