Aston Martin Vulcan har 800 hästkrafter

Aston Martin har inte sparat på någonting när de byggt den här bilen, och den är faktiskt så kompromisslös att den inte får köras på allmän väg. Den mittmonterade V12-motorn är i grunden den samma som sitter i de ”vanliga” bilarna, men här har man borrat up den från 5,9 till 7,0 liter.

Till skillnad från konkurrenterna använder man ingen hybriddrift, alla 800 hästkrafter hämtas ur den jättelika sugmotorn och skickas till bakhjulen via en sexväxlad sekventiell låda. Bakom 19-tumshjulen sitter det keramiska skivor med justerbara bromsar från Brembo. En monoque i kolfiber är hjärtat i konstruktionen, och karossen är även den byggd i kolfiber. Vikten sägs landa på omkring 1 350 kilo.

Erbjuds förarträning

Varje kund kommer att erbjudas förarträning på bana tillsammans med erfarna racerförare som instruktörer.

– Under 2016 kommer vi att arrangera flera exklusiva bandagar där våra kunder får utveckla sin körning på några av världens mest berömda och glamourösa racerbanor, säger David King, chef över Aston Martins motorsportavdelning.

Bilen har världspremiär på bilsalongen i Genève nästa vecka. Men flera kunder är redan intresserade av bilen – som enligt uppgift ska kosta omkring 23 miljoner kronor.

Lämna ett svar