Rea på Volvo – gör ett klipp på bästa kombin

Volvo V70 är stekhet som begagnatbil. Annat är det med den lite mindre Volvo V60 – flera bilhandlare vittnar nu om att modellen är svårsåld och att de begagnade exemplaren ofta blir stående länge i bilhandlarna innan de hittar nya ägare. Synd. För det här är en modernare bil som på flera sätt utklassar den större V70.

– Visst är det så, men de flesta vill ha en V70. De bilarna försvinner härifrån direkt. V60 är mer svårsåld och jag tror att det har med lastvolym att göra. Kanske är de så att designen spelar in också, säger en Volvohandlare i Stockholm som ALLT OM BILAR pratat med.

Piggare än V70

Och visst kan man anmärka på att Volvo V60 har ett begränsat bagageutrymme – 430 liter är inte mycket att skryta med för en kombi. Dock så är bilen lättlastad, med låg lasttröskel och en bred lastöppning.

Både sedanversionen S60 och kombin V60 är trevliga att köra, betydligt piggare än V70 och väl i klass med flera tyska konkurrenter. Komforten är också mycket bra, bilen rör sig fint över ojämnheter och ljudnivån inne i bilen är relativt låg. Man sitter fint i framstolarna, i baksätet skulle man kunna önska sig lite mer benutrymme.

När det kommer till säkerheten är dock V60 ett av de bästa bilval man kan göra. Strålande resultat i flera krocktester och ofta välutrustade med moderna säkerhetssystem.

Lämna ett svar