Ferrari California T – nu med turbomotor

Den nya motorn gör att Ferrari California T når nya nivåer när det gäller prestanda. Den åttacylindriga V8-motorn blir den första med turbo i en California-modell. Motorn ger 560 hästkrafter, 70 fler än föregångaren, och ett maximalt vridmoment på 755 newtonmeter, vilket är 49 procent mer än den tidigare modellen.

Motorns prestanda räcker för att Ferrari California T ska göra språnget från helt stillastående till 100 kilometer i timmen på 3,6 sekunder. Tack vare effektiva bromsar kan bilen sedan bromsa från 100 till noll kilometer i timmen på 34 meter.

Mindre utsläpp

Trots den ökade prestandan har dock koldioxidutsläppen minskats med 15 procent, till 250 gram per kilometer. Det är möjligt tack vare den teknik som används för att minska bränsleförbrukningen i årets formel 1.

Enligt Ferrari var det en utmaning att få bilen att ge ifrån sig det morljud som förväntas av en Ferrari. Det lyckades man dock med genom att använda sig av speciella tekniker när man tillverkade viktiga delar, till exempel det tredelade avgasröret.

Ferrari California T har ett nedfällbart plåttak som gör att man kan göra bilen till en cabriolet. Förvandlingen tar 14 sekunder.

Lämna ett svar