Nissan GT-R Nismo är värst på Nürburgring

Nissan har lyckats gasa runt nya GT-R Nismo legendariska Nürburgring i Tyskland på under 7 minuter och nio sekunder. Det betyder att Nissans nya flaggskepp är världens snabbaste serieproducerade bil. Om vi räknar bort nya Porsche 918 Spyder vill säga – det är ju knappast en folklig racerbil.

Större turboaggregat

Det är Nissan Motorsport som har satt tänderna i GT-R. Bland annat har man monterat större turboaggregat för att trimma V6-motorn upp till 591 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 652 Nm. Chassit är vässat med specialtillverkade DampTronic-dämpare från Bilstein. Stötdämpningen är ställbar i komfort, normal och R, sistnämnda för extrem bankörning.

Mer downforce

Utöver det har man gjort chassit styvare med bland annat nya länkage och en ny krängningshämmare. Också karossen är förstärkt i skarvarna för att bli ännu styvare. Ett helt nytt aerodynamikpaket trycker ner bilen med 100 extra kilon vid 300 kilomter i timmen jämfört med ”vanliga” GT-R.

Nissan har ännu inte redovisat några fartresurser, men det är givet att den är snabbare än standardversionen. Vanliga Nissan GT-R klarar 0-100 på 2,7 sekunder, redan där är bilen snabbare än den exotiska Lamborghini Aventador; bara för att nämna ett exempel på en bil som lämnas kvar i backspegeln av Nissan.

Nya GT-R Nismo lanseras först i Japan i februari, och kommer till Europa senare under året, meddelar Nissan.

Lämna ett svar