Här är Mercedes nya hemliga sportbil

Här är de senaste bilderna på Mercedes kommande sportbil, tagna av vår spionfotograf. Det interna kodnamnet är C190, men rykten gör gällande att Mercan kommer att heta AMG GT. Bilen kommer till viss del att tjäna som ersättare till Måsvingemercan som just nu tillverkas i en sista begränsad serie ”Final Edition”.…

Flera versioner

Den här gången kan vi räkna med en lägre prislapp, eftersom Mercedes troligen kommer att erbjuda en mindre extrem instegsversion. Flera prototyper har siktats tidigare, och med ledning av antalet avgaspipor verkar det som att Mercedes testar olika motoralternativ. Än så länge är allt gissningar, men många tror att olika V8-motorer från AMG kommer att spänna någonstans mellan 400 och 600 hästkrafter – den sistnämnda siffran skulle kunna bli aktuell för en mer extrem Porschedödare – ”Black Series”.

Kanske fyrhjulsdriven

Den nya sportbilen är väsentligt mindre än SLS AMG, och det betyder lägre vikt och piggare köregenskaper. Vi kan räkna med ytterligare viktbesparingar eftersom bilen är byggd på en ny lättare plattform i aluminium. Många gissar att den nya modellen kommer att bli fyrhjulsdriven – prototypen har siktats sida vid sida med Nissan GT-R, och det tyder på att Mercedes har höga ambitioner! Transmissionen består av Mercedes sjuväxlade automatiska dubbelkopplingslåda ”Speedshift”, och den är monterad bak i bilen för att jämna ut viktfördelningen mellan hjulaxlarna.

Premiär nästa år

Eftersom Mercedes precis har visat upp den sista versionen SLS AMG på Los Angeles Auto Show kan vi räkna med att få se ersättaren under nästa år, förväntad premiär är i juli under tysklands grand prix. Räkna med en cabriolet också, den kommer att få vänta ytterligare ett år på lansering.

Lämna ett svar