Biltest: Äntligen en suv med gott miljösamvete

Outlander Plug-in hybrid har tre motorer, två elmotorer på 82 hk styck och en fyrcylindrig bensinmotor på 121 hk. Bilens Litium jon-batterier laddas i ett vanligt vägguttag, det tar cirka fem timmar med 10 A, eller med hjälp av en snabbladdare på en halvtimme. Sen går det att köra på ren eldrift uppemot 52 kilometer, enligt Mitsubishi.

Riktigt så långt lyckades vi inte köra i kylan, men inte så långt därifrån. Och när krämen i batteriet väl tar slut kliver bensinmotorn in och eliminerar den så kallade räckviddsångesten man brukar prata om när eldrivna bilar kommer på tal. Enligt den EU-körcykel som används för att jämföra bilar drar Outlander Plug-in hybrid 1,9 liter bensin per tio mils blandad körning.

Praktisk dragbil

Outlander Plug-in hybrid inte bara snäll mot miljön. Den är också trevlig att köra och praktisk att använda till vardags. Mitsubishi har byggt en bil som upplevs som ganska ”vanlig” och inte så hightech som den egentligen är. Och här har de tänkt rätt. Man vill inte att det ska kännas konstigt bara för att det är miljövänligt.

Utrymmena i bilen är fina. Bra plats för passagerare både fram och bak. Lastvolymen är hyfsad med tanke på att det är en hybrid, 463 liter med uppfällt baksäte. Outlander Plug-in hybrid funkar också som dragbil – och det kan man inte säga om många plug in-hybrider. 1 500 kilo får bilen dra.

Finns bättre – men inte med samvete

Komforten är också godkänd, man sitter rätt skönt och bilen går tyst, även om det finns andra konventionella suvar som är skönare att åka i. Det finns också andra suvar som bjuder på mer körglädje, mer lyx och bättre fartresurser.

Men det finns ingen annan man kan köra med lika gott samvete.

Lämna ett svar