Hur man säljer en avliden släkting bil

Att sälja en bil själv kan vara en tidskrävande process, men när bilen tillhör en död släkting finns ytterligare vägspärrar måste du juridiskt lösa innan försäljningen. Den enda person som lagligen får sälja en bil är dess rättmätiga ägare. Innan du kan sälja bilen du måste överta äganderätten genom att fylla i korrekt pappersarbete med din statens Institutionen för motorfordon. Instruktioner
innan du säljer
1

Ring filial Institutionen för motorfordon (DMV) som är närmast din avlidne släkting hus. Informera tjänsteman där som du vill överföra den avlidnes bil i ditt namn och fråga vad pappersarbete du behöver lämna.

Exakt dokumentation du behöver varierar från staten, men du normalt behöver för att ge viljan, den ursprungliga bilen titel, din släkting dödsattest och bevis på din egen identitet.
2

Samla all nödvändig dokumentation. Sedan göra kopior av allt innan du besöker DMV, så att du har kopior för din bokföring.
3

Besök DMV med all denna information du behöver. Diskutera äganderättsöverföring med en kontorist, vem ska ge dig en state-specifik formulär att fylla i, så att du kan överföra bilen i ditt namn. . Betala rätt avgift för att slutföra transaktionen

Avgifterna varierar beroende på stat, i juli 2010, debiterar Pennsylvania en $ 22,50 avgift för äganderättsöverföring (med ingen avgift för makar), medan Kalifornien bedömer en $ 10 avgift för att överföra titeln på en avliden persons bil.
4

Informera expediten att du tänker sälja bilen inom kort och fråga vilken typ av pappersarbete måste du fylla i när de säljer bilen (detta varierar från staten) . Om du behöver för att slutföra pappersarbetet för att avsluta försäljningen, skaffa ett tomt formulär från DMV tjänstemän. Om köparen behöver göra detta, bekräfta att du har inget ytterligare ansvar när du säljer bilen och överföra ny titel till köparen. När du får den nya titeln, är du den nya ägaren och är fria att sälja bilen.
Sälja bilen
5

Forskning bilens värde på Kelley Blue Book (se Resurser). Mata in bilens märke, modell, år och körsträcka för att erhålla ett föreslaget värde. Om du vill sälja bilen snabbt, diskontera det föreslagna värdet.
6

Lista din bil till försäljning på nätet (se Resurser). Detta gör att du kan nå en bred publik av potentiella köpare. Post bilder på bilen plus en beskrivning som täcker dess ålder, skick, läge och all viktig information (t.ex. vilken typ av radio eller mediaspelare i bilen, om bilen har en GPS-system eller om det är manuell eller automatisk). Motsvarar med intresserade köpare och boka tider för att visa dem i bilen.
7

Ta ut en radannons i din lokaltidning för att nå en publik i ditt samhälle. Inkludera bilens året, märke och modell, en kort beskrivning och ditt telefonnummer. Motsvarar med berörda parter via telefon.
8

Avsluta försäljningen när en potentiell köpare bekräftar hennes intresse. Skaffa en kontant eller check betalning. Presentera köparen med titeln. Slutför köparens personliga information, bilens vägmätare räkna och din personliga information på rätt plats på titeln. Vänd över nycklarna och ge köparen sin nya bil.
9

slutföra någon uppföljning pappersarbete med DMV för ditt tillstånd om du behöver göra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/advertising-car-sale/135811.html

Previous:
Next:

Reklam en bil till salu

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.