Hur man gör en bil annons

Att sälja en bil kan verka som en otacksam uppgift, men närmar sig jobbet på samma sätt som en professionell marknadsförare kommer att skära jobbet ner till storlek. Sortera upp den presumtive köparen och funderar på att köpa beslutet kommer att hjälpa i ditt skrivande stark kopia och placera annonsen på rätt plats för din publik. Som "Marketing Basics" noterar, "Livet är som teater. Som marknadsförare, du är som en skådespelare försöka behaga och underhålla. Du behöver din publik att tro på vem du är och vad du erbjuder." Saker du behöver
Bil översyn guide
Visa fler instruktioner
Förbered att skapa ad
1

Slå upp bilen värdet på Kelley Blue Book eller Edmunds . Dessa prisguider finns tillgängliga online eller i offentliga bibliotek. Granska annonser i print och online-källor för att se hur liknande bilar närvarande prissätts i det lokala geografiska området. Bestäm det begärda priset för bilen, och den lägsta acceptabla priset.
2

Samla och bekräfta ytterligare signifikanta data på bilen, och kontrollera varje punkt för noggrannhet. Detta inkluderar: märke, modell, år, körsträcka och färg
3

Beskriv målgruppen baserat på priset, den modell och det geografiska läget.. Till exempel, om bilen är 12 år gammal, och priset kommer att vara under $ 1,200, skulle målgruppen vara föräldrar till elever vid de lokala gymnasieskolor och två högskolor, båda belägna inom block av varandra.

4

Bestäm hur och när du vill bli kontaktad av potentiella köpare. Telefon är fortfarande den vanligaste metoden för en bil, men e-post används också ofta. Titta på lokala bil annonser för att se vad anpassade råder.
5
6
7
Skriv en annons som säljer
8 Hitta gratis skriva ut papper i banker och livsmedelsaffär.

Skapa en lista över de exakta platserna, både print och online, där annonsen kommer att placeras, baserat på målgruppen och om att publiken är beläget och kommer att titta. Kontrollera varje plats för speciella skrivande behov såsom rubriker, ett visst ord räkna eller sättet för kontakt.
9

Skriv den första meningen, eller meningen fragment, av annonsen. Denna grupp av ord måste fånga läsaren direkt, det kommer att orsaka läsaren att läsa vidare eller att gå vidare till nästa annons. Inkludera de mest kritiska och positiva bitar av information, men även ett ord eller en fras med en touch av känslor som skapar en gynnsam ord bild. Ett exempel skulle kunna vara: "Sky blue sällan kört 2003 Chevy Corvette cabriolet". Använda ordet himlen med blå frammanar en varm känsla, och säger sällan drivs indikerar att detta är ett bra köp. En online tesaurus kan hjälpa att hitta ord.
10

Begränsa den första raden för att skapa rubriken om det krävs bland de platser annonsen ska visas. Vissa annonser be om en rubrik separat från den första raden. Med exemplet från steg 2, skulle rubriken lyda: Sky Blue Cabriolet
11

Fyll i resten av detaljerna en köpare vill veta.. Den minsta att inkludera är märke, modell, år, körsträcka och färg. Villkoret av bilen ger ett försäljningsargument om det finns bra saker att säga. Bränsleeffektivitet kan också vara ett försäljningsargument om körsträcka per gallon är hög. Identifiera pris och om det är fast. Lägg "OBO" (eller bästa erbjudande) till priset om du kommer att överväga erbjudanden.
12

Avsluta annonsen med tydliga kontaktuppgifter. En koncis och övertygande annons och ett rimligt pris bör skapa intresse. Feedback från potentiella köpare när du visar bilen kan hjälpa förfina eventuella framtida annonser om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/advertising-car-sale/135810.html

Previous:
Next:

Reklam en bil till salu

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.