Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad gör socker i bilens bensintank ?

Det är en populär missuppfattning att tillsatsen av socker till en gastank i slutändan kan leda till permanent motorhaveri . I sanning , inte socker lite skador , och de senaste forskningsrönen ens föreslå det skulle kunna användas som bränsle i framtiden . Teorin
p Det har länge hävdats att socker , en gång till en bränsletank , kommer att lösas upp och cirkulera runt motorn . I sin tur omvandlar värme som alstras förmodligen sockret till en porös slam som stelnar när motorn svalnat i en cement - liknande rester som i slutändan gör att motorn misslyckas .
Reality
< br >

1994 genomförde Jim Thornton , en kriminalteknisk professor vid Berkeley , en serie tester som bevisade ultimately socker kan bara lösas i bensin i minutiöst små mängder . Något socker till en tank skulle bo i samma stat , och det skulle göra det svårt att cirkulera . I själva verket skulle de filtersystem som används i de flesta motorfordon hindrar massrörelsen socker ändå . Däremot kan socker orsaka filter och injektorer bli blockerade .
Resolution
p Om sockret inte hitta en väg in i en bränsletank , vare sig uppsåtligt eller oavsiktligt , det måste fortfarande tas bort . Släppa tanken , tömma ut det gamla bränslet och filterbyte och injektorer är en relativt billig åtgärd som kommer att bidra till att förhindra ytterligare problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135617.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.