Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur de fossila bränslena Raffinerad?

Vår moderna ekonomin körs på fossila bränslen, och det finns många steg mellan att dra olja ur marken och med en förädlad produkt som kan säljas till konsumenter. Fossila bränslen raffinaderier är fabriker, svarvning råolja till de råmaterial för bensin och plast. Raffinaderier, på grund av den stora kapitalinvesteringar, måste köra nästan oavbrutet. Kokande

Det första steget i raffinering är att koka den råolja. Olika delar av råolja har olika smält-och kokpunkter, och genom att noggrant reglera temperaturen, kan du ha vissa komponenter koka bort medan andra förblir flytande. Processen innebär att man går oljan via en pipeline som löper över värmekällor som noggrant övervakas med oljan flyter vid en viss hastighet. Addera Vapor Capture

ångorna från olika delar av råolja fångas i destillationskolonner, där de är kvar att kondensera. Temperaturen på boil-off processen och höjden (och temperaturreglering) av destillationskolonnerna tillåter komponenterna som skall separeras genom vikt. Flytande naturgas och bensin är det lättaste, med fotogen och dieselolja om medeltjockt och smörjolja och växer den tyngsta. Vid slutet av processen är olja tjära och svavelföreningar som ska avyttras.
Sprickbildning och Processing

Varje destillat av olja behöver i allmänhet något Mängden behandling innan det blir en kommersiellt användbar produkt. Denna process kallas sprickbildning, och den använder hög värme och tryck för att bryta ner större kolvätemolekyler i mindre. De verktyg som utför krackningsprocessen kallas reaktorer.
Katalytisk krackningsanläggning

En av de primära krackningsprocesser är katalytisk krackning, i vilka mycket höga temperaturer, en låg- tryck miljö och en katalysator införes i strömmen av destillat. Detta bryter ner molekyler som skulle vara för stora till mindre bensin molekyler och möjliggör konvertering av tyngre destillat in mer kommersiellt värdefull bensin.
Vätesprickor

Detta är en liknande bearbeta för katalytisk krackning men använder betydligt högre tryckkärl, en något lägre temperatur och introducerar väte till produkten. Detta inducerar de tyngre kolvätemolekyler att dela, och det är billigare i stora volymer än katalytisk krackning, även om högre tryckkärlet ökar de initiala kapitalkostnaderna för enheten.
Post-krackningsprocesser

Alkvlering är en post-sprickbildning kemisk process som förvandlar biprodukter av en sprickbildning process i bensin, utvinna mer bränsle ur raffineringsprocessen. Andra processer innefattar väte tvingar, som används för att bryta svavelbindningar i oljeprodukter och ersätta dem med väte för att få dem att brinna rent. En av fördelarna med väte sprickbildning är att den kombinerar detta steg med krackning. När all bearbetning är gjort, är de olika elementen kombineras för att göra kommersiella bensin i standardiserade kvaliteter och mixar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135256.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.