Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Geo Tracker Gas Mätarställning Tips

säljs under både Geo och Chevrolet varumärken, var Tracker först introducerades 1989. Så småningom blev det Tracker säljs som en Chevy, och senare, som Suzuki Vitara. Genom åren kom varje Tracker utrustad med en fyrcylindrig, 1,6-liters motor. Med tanke på den mindre motorn och kompakta storleken på dess ram, lyckades Tracker uppnå respektabla gas körsträcka, brukar publicera siffror i mitten till höga 20s för villkor landsvägskörning. Driving Tips

hur du kör din Tracker har ett stort inflytande på sin gas körsträcka. Först bör du titta på din hastighet. Om du brukar skjuta Tracker för hastigheter som överstiger 60 miles per timme, kan du minska din körsträcka med så mycket som 7 till 23 procent, enligt uppgifter från US Department of Energy. Genom att köra långsammare, minskar du belastningen på 1,6-litersmotorn. Också, för förbättrad bränsleekonomi, måste du undvika aggressiv och /eller stop-and-go-körning. Ständigt bromsning och acceleration gör att motorn arbeta hårdare, vilket leder till mer gas bränns. Ge dig själv utrymme i trafiken, kust till stannar och accelererar långsamt.
Underhåll och tips Reparation

äldre din Tracker blir, desto viktigare är det att se till att det är väl underhållna. Om motorn och alla dess komponenter är i gott skick, fungerar Tracker mer effektivt och ger bättre gas körsträcka. Till exempel håller en kvalitet olja de inre delarna av smorda motorn, vilket minskar friktionen och gör det lättare för motorn att köras som det ska. Därför bör du byta olja var 3000 till 5.000 miles. När oljan byts, kontrollera Tracker luftfilter och byt ut den om det behövs. Det är också viktigt att kontrollera Tracker s tändstift, syre sensorer, bränsleledningar, bränsleinsprutningar, bränslepump och gastank några problem. Alla dessa komponenter, om det inte fungerar korrekt, kan leda till dålig gas körsträcka. Slutligen, kontrollera lufttrycket i Tracker s däck. Däck som inte är fullt uppblåsta kan sänka din bränsleförbrukning med 3 procent, enligt Federal Trade Commission.
Diverse Tips
p Det finns ett antal av andra enkla sätt att öka din Tracker gas körsträcka. Ett av de enklaste saker du kan göra är att vända på Tracker motorn när bilen står stilla. Oavsett om du väntar på att någon på en parkeringsplats eller fångas i en trafikstockning, vrid Tracker tändningen snarare än att låta den gå på tomgång. Också stänga av Tracker luftkonditioneringen när det inte är absolut nödvändigt att ha den på, sparar både bränsle och pengar genom att rulla ner fönstren. Onödig vikt är en annan orsak till dålig gas körsträcka. Om du dragande onödig last i din Tracker, ta bort den så fort som möjligt. Det kan vara allt från sportutrustning till bagage eller verktyg. Den extra vikten gör den mindre motorn i din Tracker måste använda mer gas för att ge den nödvändiga kraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135576.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.