Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

The History of Fuel Filter

Även en liten, enkel del av en bilmotor, ger bränslefiltret en viktig roll i att hålla bränsletillförseln för en bil ren. Denna lilla funktion har inte alltid varit en grundläggande del av en bil, dock. I början av bilens historia, var bränsle rengöring lite mindre vetenskaplig. Vad är en Bränslefilter?

Ett bränslefilter är en komponent i en bil bränsle som ger en filtrering eller rengörande effekt på bränsle reser från bränsletanken (bensintanken) till bränslet förgasaren eller injektor och slutligen själva motorn. Dessa poster återfinns på förbränningsmotorer som använder fossila bränslen för en energikälla. Varför använda ett bränslefilter?

Rent bränsle är kritisk i dagens motorer,
som är byggda med mycket specifika toleranser och mönster. Gas, trots löften om industrin, kan innehålla alla typer av sediment och smuts innan den slutligen når din motor. Detta beror som bensin eller diesel resa från ett raffinaderi, de plockar upp alla sorters skräp från containrar, pumpar och slangar längs vägen. Bara en försämrad tank eller container kan ge tillräckligt med sediment eller rost flingor att orsaka problem i en modern motor. Att hålla dessa föroreningar ur gas som går in i en motor är avgörande för att undvika motorskador.
Tidiga historia

Mycket tidiga bilar och förbränning-drivna fordon som används system som skulle omvandla flytande bensin till en luftad ånga så att det kan dras in i motorns kolvar via sug. Gasen ånga som innehöll syre, när de kombineras med en gnista, antändes och skapade förbränningsenergin driver kolven bakåt. Detta i sin tur drev motorn som drivs fordonet. Denna ånga effekt var mekaniserad i vad hette en sprejflaska. Men också något annat i bränslet fick dras in via sugning, liksom.

Att förhindra förorenat bränsle, mycket tidiga metoder används ett sämskskinn eller trasa som en primitiv filter när du häller gas i bilen tanken. Tanken var att fånga något som inte var bensin.

Sprejflaska strategi utvecklats till vad som senare känd som en integrerad enhet som heter en förgasare, en del av processen ingår en enkel tråd filter för att blockera ut grus, smuts och annat skräp som fanns i bensin eller ingått gasbehållaren av misstag. Att dessutom blev tidigt ramen för ett bränslefilter.
Dagens bränslefilter

Moderna bränslefilter komma som egen separat hårdvara integreras i bilmotorn systemet. När förgasarna började fasas ut under de senaste decennierna med anpassningen av bränsleinsprutningsdonet blev bränslefilter ännu mer kritisk. Med tanke på den fina teknik involverad med injektorer, är de redan utsatta för eventuell igensättning med gas rester och kräver regelbunden rengöring för att stanna helt klart. Utan ett filter, skulle de flesta bränsleinsprutare system misslyckas helt inom några veckor med större sediment.
Do-It-Yourself Underhåll

ha dina bränsleinjektorer rengöras med en professionell mekaniker kan vara lite dyrt. Regelbunden förebyggande kan spara så jobbigt. Först använder kvalitet gas med rengöring tillsatser. Fynd gas leverantörer inkluderar inte dessa rengöringsmedel och lägre kvalitet gas så småningom kommer att orsaka problem. Det andra, varannan eller var tredje månad hälla bränsle injektor renare i din bensintank för att ge dina injektorer en koncentrerad flush. Några dollar kan du spara mycket mer senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135231.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.