Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man reparerar läckande Rusty gastankar

Om du börjar misstänka att din bensintank har sprungit läck eftersom du förlorar mer bränsle än du använder - eller du märkt hål eller luckor i tanken - att göra inte tveka. Detta problem kan leda till allvarliga konsekvenser, såsom bränder och andra olyckor. Kontrollera din tank för överdriven rost och läckage för att avgöra vad som behöver fixas. Processen är ganska enkel om du är försiktig och metodisk. Saker du behöver
Sealer kitt
Aceton tunnare
Skruvar
metallgrundfärg
Metall Plast måla
kan för gas
Glasburk eller öppen behållare
Machinist akt
Smärgelduk
Visa fler instruktioner
1 Töm ut all kvarvarande gas från din tank.

loss din bensintank från fordonet, och dränera eventuellt kvarvarande gas i din plastbehållare innan den förvaras på säkert avstånd från arbetsområdet. Använd dina aceton thinner för att avlägsna alla spår av gas i tanken genom att hälla den i och beläggning på insidan av tanken med det. Släng den tunnare på ett säkert glasburk eller öppen behållare där den kan avdunsta.
2 Lägg vassa föremål och flytande tunnare för att skrapa bort damm.

Ta bort rost med fler tunnare och några vassa föremål, såsom skruvar, till tanken och skaka den kraftigt för att rengöra tanken. När du är klar, häll ut tunnare och skruvar och skölj tanken med fler tunnare.
3 Skrapa och sand området runt varje hål i tanken.

Ta uttorkade tanken åt sidan och leta efter de platser du behöver för att lappa ihop. Använd din maskinisten akt att skrapa bort eventuell kvarvarande rost på utsidan av tanken, och släta över med din smärgelduk.
4 Applicera tätning kitt, och låt det torka innan du går vidare.

Applicera spacklet frikostigt på varje lucka och låt den torka. Följ kitt tillverkarens anvisningar på torktid. Du kan behöva vänta upp till 24 timmar innan du fortsätter med dina reparationer. När torr, använd din smärgelduk igen slipa spackel och göra det nivå med tankens yta.
5 Måla tanken, och låt den torka.

Paint utsidan av tanken med metall primer. Låt det torka och sedan måla den. Ge det lite tid att torka innan du testar att lyckas med ditt projekt.
6 Fyll tanken med gas för att kolla upp det efter läckor innan du sätter in den i din motor.

Fyll din nya lappat tank med bensin för att se till att alla läckor tätas ordentligt. Gå inte vidare förrän du är säker på att alla luckor och läckor är fasta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135572.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.