Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man bättre bränsle körsträcka för Ford V-10?

Getting better bränsle körsträcka är en stor fråga för de flesta förare, särskilt de som har kraftfulla V-10 motorer. Ford V-10 motor är allmänt tillgänglig på F-seriens lastbilar, men inte F-150, och är populärt med arbete användarna och de som regelbundet bogsera båtar och trailers. Ägarna rapporterar omkring 10 11 MPG (kombinerad) utan last, men variabler är om du drar en släpvagn, betyget av bränsle du använder och vägförhållanden. Officiellt, enligt Naturvårdsverket, är MPG på en Ford Expedition 9 till 13 MPG för stadskörning och 13 till 18 på motorvägen. Saker du behöver
Bil manuella
Oljefilter
Oil
Däcktrycket checker
Visa fler instruktioner
1

Kör på högsta möjliga växel . Accelerera hårt genom låga växlar kommer att ha en enorm inverkan på MPG och hindra dig från att förbättra den. Hålla varvtalet låg, kör mjukt och inte accelererar för snabbt.
2

Kontrollera däcktrycket. För lågt lufttryck orsakar extra friktion mellan däcket ytan och vägen, vilket har en negativ effekt på bränsle körsträcka. Men låt dig inte frestas att över-blåsa eftersom detta kan vara farligt. Läs i manualen till rätt tryck för villkoren.
3

Beakta hastighetsbegränsningen. Forskning visar att bränsleekonomi snabbt minskar vid hastigheter över 60 mph. Detta kan spara upp till 23 procent på bränslekostnaderna, enligt FuelEconomy.gov.
4

bort överflödiga kilon från din bil. Hålla dina golfklubbor i bagaget, kommer inte att ta bort ditt takräcke när du inte använder den eller förvara oanvända verktyg i ditt arbete fordon tynger dig och i slutändan sänka din bränsleekonomi.
5 < p> Håll din bil upprätthålls. Byta olja och filter varje 15.000 mil för optimal prestanda och ekonomi.
6

Använd din luftkonditionering konservativt. Lämnar din luftkonditionering permanent på under sommarmånaderna kommer att påverka drastiskt på bränsle körsträcka.
7

Inte kusten. Tvärtemot vad många tror, ​​utrullning i neutralläge använder mer bränsle än att lyfta foten från gasen och lämnar bilen i växel. Om du kusten nedförsbacke i friläge, behöver motorn fortfarande bränsle för att hålla det tickar över, eftersom det inte finns någon enhet genom växlarna. Om du lämnar växeln och ta bort foten från gasen, använder motorn nästan inget bränsle. Utrullning är också farligt och borderline olagligt.
8

inte fylla bränsletanken kapacitet om du inte måste. Bränsle är tung, och som tidigare nämnts, lika extra vikt extra bränsle som behövs för att flytta fordonet. Detta kan bara ge dig en 1 procentig förbättring, men i samband med andra åtgärder är det väl värt att göra, enligt MoneySavingExpert.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135549.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.