Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man fixar en 2000 Pontiac Grand Prix med dålig gas körsträcka

The 2000 Pontiac Grand Prix ska vara roligt att köra, utrustad med en kraftfull V-6 motor och sportig styling. Dålig gas körsträcka, dock kan skära in i njutningen av att äga och köra denna bil. Standarden Grand Prix, som drivs av en 3,8-liters motor och en automatisk växellåda, bör kunna producera 17 miles per gallon i staden och 27 mpg på landsväg (se Ref. 1). Om din 2000 Grand Prix inte kommer någonstans nära dessa siffror, det finns flera komponenter som du kan kontrollera och, om nödvändigt, reparera för att förbättra bränsleekonomin. Instruktioner
1

Begränsa mängden vikt i din Pontiac Grand Prix. Detta är kanske den snabbaste och enklaste fix för att förbättra bilens gas körsträcka. Om du bär onödig last i bagageutrymmet för Grand Prix, ta bort det. Om du kan ta bort 100 pounds, kanske du kan för att öka gas körsträcka med 2 procent, enligt siffror som Federal Trade Commission (se ref. 2).
2

Kontrollera plast skärmkanterna nedan de främre och bakre stötfångare i Grand Prix samt lister på vardera sida av bilen. Om skärmkanten eller lister är skadad, kommer det hindra aerodynamik i bilen, vilket minskar bränsleförbrukningen. Om delarna inte kan repareras, byt ut dem genom att köpa ny eller begagnad gardinkappor eller lister.
3

Byt olja i Grand Prix, som ersätter olja med syntetisk olja. En kvalitet syntetisk minskar friktionen i motorn och aktivera det fungera smidigare. Med bilens motor körs smidigare och effektivare, bör du märka en förbättring i miles per gallon.
4

Kontrollera Grand Prix luftfilter. Om luftfiltret är igensatt eller smutsig, kommer den att minska tillförseln av ren luft till motorn. Utan en tillräcklig försörjning av ren luft, förbränningsprocessen i din Grand Prix motor kommer att hämmas. Detta, i sin tur, kommer att begränsa gas körsträcka. Ersätta ett smutsigt filter med ett nytt.
5

Kontrollera tändstiften. Tändstift kan ofta gå bortglömd i flera år. Om så är fallet, kommer du vill dra pluggarna och montera rätt ersättare. Tändstift har en tendens att hårdna med kol, särskilt om de är kvar oförändrad i åratal. Detta leder till dålig förbränning och minskad gas körsträcka.
6

Kontrollera bränsleledningar, bränslepump och gastank i din Grand Prix. Om linjer, pump eller tank har några läckor, kommer det se ut som om din Pontiac upplever fruktansvärd gas körsträcka.
7

Kontrollera lufttrycket i Grand Prix: s däck. Helt enkelt använda en mätare däcktryck att mäta mängden luft i däcken. Sedan titta på det rekommenderade trycket tryckt på en stämpel placerad på förarsidan dörrkarmen eller konsultera din instruktionsbok för rätt tryck. Om trycket är lågt, blåsa Grand Prix: s däck. Lågt däcktryck medför ökad vägfriktion, vilket bidrar till dålig gas körsträcka.
8

Kontrollera syresensorerna och bränslespridare. Detta kräver lite mer mekanisk fallenhet och speciell utrustning. Således, kan du ta din bil till en kvalificerad mekaniker för att ha dessa komponenter kontrolleras. Om sensorerna inte fungerar som de ska, kommer luft-till-bränsle vara avstängd, vilket resulterar i lägre gas körsträcka. Dessutom, om spridarna fungerar dåligt, kan gas körsträcka påverkas negativt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135448.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.