Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar Miles per gallon

Räkna ut körsträcka på din bil är viktigt för budgetering, och även som en underhålls-post. Om din körsträcka går ner på månadsbasis, kan det vara något fel med din bil, eller så kan du köra mer aggressivt eller sämre villkor. Håll månatliga register över din körsträcka för att hålla koll på bilens prestanda, och du kommer att hålla på toppen av några mindre problem innan de förvandlas till stora sådana. Saker du behöver
Papper
Pencil
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Gå till bensinstationen. Anteckna den exakta körsträcka på din bils vägmätare. Detta blir början körsträcka numret.
2

Fyll din bensintank tills de automatiska klick avstäningsväxlare, men som inte tillför något mer bensin efter det. Detta kommer att ge den mest korrekta läsningen av tankens fullkomlighet.
3

Kör din bil normalt i minst tre eller fyra dagar, eller tills du når ungefär en halv tank.

4

Gå tillbaka till bensinstationen. Anteckna den exakta körsträcka på vägmätaren på samma papper som du använt tidigare, så att du har båda figurerna.
5

Fyll din bensintank, vilket gör att avstängningsvred att engagera men inte lägga någon bensin efter den punkten. Gör en anteckning på samma papper om det exakta antalet liter du har lagt till i din tank. Bensinpump kommer åtminstone visa det belopp till den tionde av en gallon.
6

Subtrahera den första körsträcka figur från den andra. Detta kommer att berätta exakt hur många miles du har kört.
7

Dela antalet miles du har kört, inklusive eventuella tiondelar av en mil, med antalet liter du har lagt till din tank, inklusive eventuella tiondels gallon. Detta kommer att berätta den gas körsträcka din bil är för närvarande får.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135045.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.