Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Förklaring Motordelar

Även om bilmotorn har funnits i mer än ett sekel, är många viktiga komponenter i de tidigaste motorerna fortfarande finns i dagens. Motorn på en bil är en maskin för att konvertera den kemiska energin i bensin till mekanisk energi som används för att driva förflyttningen av bilen. Cylinderhuvud

Även kallad den övre delen av motorn eller det övre blocket är de yttre väggarna på cylinderhuvudet hos motorn tillverkad av järn eller en aluminiumlegering. Innesluten i topplocket är insugningsventilerna, en per cylinder, som gör att bränsle och luft till förbränningskammaren, och avgasventilerna som låter avgaser ur motorn och in i avgasröret. Ett rör går från varje intag hamn och rören från samtliga cylindrar gå att bilda ett insugningsrör. De avgasportar alla leder till rör som ansluter till att bilda avgasgrenröret, som sedan ansluts till fordonets avgasrör och buller ljuddämparen. Topplocket också innehåller tändstift, som ger den gnista som antänder bränsle-luftblandningen.
Engine Block

kallas också vevhuset, botten motor eller kort block, innehåller motorblocket kolvar som rör sig inne i cylindrarna. Kolvarna bildar en tät försegling inuti cylindrarna. När kolvarna dra tillbaka, drar de bränsle och luft in i cylindern. Det bränsle och luft blandas av en förgasare eller bränsleinjektor, och förhållandet vid vilken bränslet och luft blandas styrs av gasreglaget, att blandningen är "rikaste", som, innehåller ett högre förhållande mellan bensin för luft, när gasspjället är helt öppet. Sedan cylindern har fyllt med bränsle-luftblandningen, komprimerar kolven i blandningen och en gnista från tändstiftet tänder bränslet och orsakar en kontrollerad explosion. Kolvarna utnyttja energin som skapas av denna explosion och sedan utvisa avgaser.
Vevaxel

Vevaxeln är en stål-, järn eller aluminium stång som är bultad till botten av motorblocket. Vevaxeln är förbunden med stavarna, som är i sin tur fäst vid kolvarna. Explosionen av bränsle i cylindrarna tvingar kolvarna nedåt, och den upp-och-ner rörelse av stavarna fästa vid kolvarna omvandlas till vridrörelse via vevaxeln. Denna roterande rörelse överförs sedan, via kugghjul i transmissionen, till hjulen på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135469.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.