Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Typer av tillsatser

En livsmedelstillsats varje ämne som tillsätts livsmedel. Matproducenter lägga tillsatser i livsmedel för att bibehålla friskhet och förbättra näringsvärde, smak, utseende och konsistens. Alla tillverkare måste bevisa att den amerikanska Food and Drug Administration att de tillsatser som de använder är säkra för konsumtion. Praktiskt taget alla av de livsmedel vi äter innehåller någon typ av livsmedelstillsatser. Aromer

Den vanligaste typen av livsmedelstillsats smakämnen. Flavoring tillsatser används för att förbättra den övergripande smaken av mat. De återställer smaker förlorade på grund av bearbetning och öka matens naturliga smaker. Det finns cirka 1.200 naturliga och syntetiska smaktillsatser tillsätts i livsmedel. Det finns en oro för att vissa smaktillsatser kan vara giftiga.
Förtjockningsmedel, geleringsmedel och stabilisatorer
Förtjockningsmedel

, geleringsmedel och stabilisatorer används oftast i sylt, gelé , barnmat och glass för att förbättra konsistensen, utseendet och strukturen. Den vanligaste typen av förtjockningsmedel och gelbildande tillsatser är vegetabiliskt gummi och livsmedel stärkelse.
Färgningar

Coloring tillsatser används för att färga livsmedel tillbaka till sin ursprungliga färg . Många livsmedel förlorar sin naturliga färg när den bearbetas. De flesta färgämnen tillsatser innehåller inte något näringsvärde och är konstgjorda. Exempel på livsmedel som kräver färg är köttfärs, glass, ost och margarin.
Emulsioner

Emulsions förhindra separation av olja och vatten. Om ett livsmedel som innehåller olja och vatten inte har behandlats med emulsioner, kommer vattnet och oljan separera i två skikt. Emulsioner påverka strukturen och texturen av livsmedel som innehåller olja och vatten. De används också för att upprätthålla kvalitet och färskhet och för att förhindra tillväxt av mögel. Vanliga livsmedel som innehåller emulsioner är majonnäs, kakor, bröd och jordnötssmör.
Sötningsmedel

Sötningsmedel används oftast för att göra mat smakar mer tilltalande. Det finns två typer av sötningsmedel: artificiell och bulk. Både artificiella och bulk sötningsmedel är flera gånger sötare än socker och kan användas i små mängder för att få samma sötningseffekt som socker. Sötningsmedel också lägga textur och volym till bakverk, hindra bröd från uttorkning, och sänka fryspunkten i glassar.
Konserveringsmedel

konserveringsmedel används för att bromsa förruttnelse och bevara fräschören av livsmedel genom att förhindra tillväxt av jäst, mögel och svampar. De hjälper också till att minska risken för kontaminering som kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar. Antioxidanter tillsätts i livsmedel som innehåller olja och fett för att förhindra att livsmedel från att utveckla en sur eller rutten smak. Livsmedel som ofta innehåller konserveringsmedel inkluderar ost, margarin, bageriprodukter och torkad frukt.
Klumpförebyggande medel

klumpförebyggande medel används för att förhindra klumpar i pulver livsmedel . Om pulvret absorberar vatten, partiklarna blir klibbiga och inte flyta jämnt. Livsmedel som oftast innehåller klumpförebyggande medel är parmesanost, bakpulver, salt och kakmix.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135653.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.