Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur att fylla din bil med gas

Om du precis har fått ett nytt fordon, finns inget mer pinsamt än att stå framför en bensinstation undrar exakt vad de ska göra. Olika bilar ta i bensin annorlunda. Det är inte alltid så enkelt som att ta bort tanklocket och tanka. Du måste veta vilken typ av bensin bilen tar, där tanklocket är och hur man öppnar den. Saker du behöver
Vehicle
Gas Station | Boka Visa fler instruktioner
1 Sätta fel typ av gas i bilen kan påverka dess prestanda.

Läs bilens manual för att lära sig vilken typ av bensin bilen tar. De flesta bilar kan ta regelbundna gas, vilket är det billigaste, men mer avancerade fordon, som Mercedes och BMW, tenderar att köra bättre på högre kvalitet gas. Använd endast diesel bensin för dieseldrivna fordon.
2 Undvik att vända inom öarna i en bensinstation.

Gå runt bilen för att hitta den exakta platsen för bränsletanken och tanklocket. Många utländska fordon kommer att ha sin bränsletank och mössor gas på passagerarsidan av fordonet. De flesta amerikanska biltillverkarna sätter bränsletanken och tanklock kommer att vara på förarens sida av fordonet. Dra in en bensinstation ö på rätt sida.
3 Vissa bilar kräver en nyckel för att öppna täcker gas cap.

Mästare öppnar din tanklocket. Vissa fordon modeller, som Honda, måste du trycka på en spak på insidan av bilen för att öppna locket. Vissa fordon kräver en nyckel. Många bilar och lastbilar har en handlelike del på tanklocket täcker som bara drar öppet. På vissa avancerade fordon, som Mercedes-Benz, chaufförer skjuta höljet på motsatt sida för att öppna den.
4

Fyll bilens bränsletank med bensin. Många stationer tillåter kredit-eller betalkort betalning direkt vid pumpen, vilket gör det lätt att fylla bensintanken. Om du betalar med kontanter, stationen kommer sannolikt att kräva att du betalar i förväg, så gör ditt bästa gissning innan du betalar. Om du vet storleken på din tank, kommer det att bli lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135451.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.