Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2005 Chevy Silverado 2500HD

Den 2005 Chevy Silverado 2500HD, som namnet visar är en tung pickup. Att vara en stor lastbil med en kraftfull motor, är det 2500 säkerligen inte kommer att vinna några priser för att uppnå stellar gas körsträcka. I själva verket förvaltar fyrhjulsdrift version av denna Silverado endast 8 mpg i staden och 11 mpg på landsväg, medan de två-hjulsdrift kommer in på 10 och 12 MPG resp. Men du behöver inte förlora allt hopp. Med några smarta val och uppmärksam körning, kan du öka din Silverado s gas körsträcka. Instruktioner
1

Ta din Silverado 2500 till en professionell mekaniker för en årlig tune-up. Specifikt vill du ha mekaniker undersöka tändstift, bränsleinsprutningar och sensorer syre på din lastbil. Om dina lambdasonderna inte fungerar korrekt, kommer din syre-till-bränsle kastas bort och din gas körsträcka kommer att drabbas upp till 20 procent, enligt Cars Direct. Tändstiftar och injektorer bränsle är också nödvändigt för att din motor ska fungera väl. Den smidigare motorn går, desto större bränsleekonomi du kommer att uppleva.
2

Strip ditt Silverado ner till det väsentliga. Även om det är alltid trevligt att ha en personlig lastbil, eftermarknaden tillbehör lägga extra vikt som i slutändan förstör gas körsträcka. Avinstallera stora däck, tunga hjul, verktygslådor, barer rulle, vakter pensel, barer steg och onödig utomhusbelysning. Om du kan ta bort 100 pounds av extra vikt, bör du se ett uppsving i bränsleekonomin med upp till 2 procent, enligt Federal Trade Commission.
3

Byt din Silverado s vanlig motorolja med en kvalitet syntetisk olja eller lägre viskositet olja. Syntetiska eller låg vikt olja kommer att minska belastningen på motorn och låt den köra mer effektivt. När motorn körs mer effektivt, kommer du att märka större besparingar på gas pump. Medan du kollar din olja, bör du också kontrollera ditt luftfilter. Om det verkar smutsigt eller igensatt, installera en ny. Överväg att ersätta det gamla filtret med en prestationsbaserad filter som kan rengöras och återanvändas för livet av lastbilen.
4

Kontrollera din lastbilens däck. Du vill se till att dina däck alltid är pumpade till den nivå som föreslagits på sidoväggarna eller i din Silverado ägare manual. Däck som är för lågt kommer att göra din motor arbeta hårdare för att driva en sådan tung lastbil på motorvägen. Detta extra arbete minskar din gas körsträcka.
5

Kör din tunga Silverado med sunt förnuft, med tanke på att din bil är inte en sportbil. Behåll din hastighet vid eller under 55 km /h när det är möjligt. Dessutom, inte snabbt accelerera eller på bromsen. När du är på väg, hålla motorn igång stadigt på ett lågt varvtal.
6

Överväg att använda din 2005 Silverado så lite som möjligt. Med tanke på att lastbilen är en dålig artist när det gäller gas körsträcka, använda ett alternativ för vardagliga ärenden. Om detta inte är möjligt, konsolidera de resor du gör när du kör din Silverado. Också, ägna mer uppmärksamhet åt de vägar du väljer att ta. Undvik stop-and-go-trafik och ojämn terräng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135302.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.