Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur mäta Etanol i bensin

När bränslet innehåller mer än 10 procent etanol, kan det uppstå problem i ett fordon, inklusive motorstopp, misslyckades start och svårigheten accelererar. Den kan också minska motorns livslängd. Eftersom bensinstation ägare inte är skyldiga att testa nivåerna av etanol i levererat bränsle, och bilägare inte blir medveten om problemet förrän skadan har skett, är det viktigt att testa nivåerna av etanol i bränslet som används. Med formeln D /F x 100, kan du etablerat andelen etanol i ett bränsle prov. Den mängd vatten som skall användas vid provtagning kommer att identifieras som W. Mängden bränsle som ska användas kommer att identifieras som F. När blandade, kommer skillnaden i volym W identifieras som D. Saker du behöver
100 ml uppmätt glascylinder med en gummipropp
Rent vatten
Fuel prov
Visa fler instruktioner
1

Häll 25 ml vatten i en 100 ml cylinder, gör W = 25 ml.
2

Häll 75 ml av bränsle provet i samma cylinder, vilket gör F = 75 ml.
3

Stäng cylindern och skaka den. Ställ den upprätt och låt lösningen sedimentera.
4

ursprungliga volymen av den nedre sektionen (W) var 25 ml. När lösningen har lagt sig, kommer det att ske en ökning av volymen av W med ett belopp (D). För att bestämma värdet på D, subtrahera 25 från den nya nivån läsning av W.
5

att bestämma andelen etanol i bränslet prov, dela D (volym skillnad i W) med F (belopp av original bränsle prov) och multiplicera med 100 (den totala mängden lösning i cylindern).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135678.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.