Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur sparar jag gasen när köra en bil med automatisk överförings?

Det finns flera dåliga vanor många förare kommer in som minskar effektiviteten fordonsbränsle. Till exempel kan aggressiv körning resultera i lägre gas körsträcka. Däcktrycket kan också spela en roll i bränsleeffektivitet. Och då är det frågan om hur mycket körning sker i första hand. En kombination av metoder som behandlar dessa viktiga komponenter kan vara effektiva för att minska den totala bränsleförbrukningen i många fordon, inklusive dem med automatiska växellådor. Saker du behöver
Exakt varvräknare i instrumentpanelen
ringtryckmätaren
Local karta
Visa fler instruktioner
1

Övervaka varvräknare i bilens instrumentpanelen som du accelererar. En tumregel är att ju snabbare accelerationen används för att få en högre hastighet desto mer ineffektiva på bränsleförbrukningen. Bränsleeffektivitet kan förbättras genom att köra så smidigt som möjligt. Gasa försiktigt och tid ankomsten till stoplights att minimera tiden tillbringar tomgång och acceleration för att återta förlorade hastigheten.
2

hålla en lägre motorvägsfart än hastighetsbegränsningen tillåter. Automatiska växellådor utför mest effektivt när i hastigheter mellan 50 km /h och 60 mph. Köra snabbare resultat i reducerad bränsleeffektivitet.
3

Kontrollera lufttrycket i bilens däck. Lufttrycket bör vara nära även över alla däck och inom en eller två psi tillverkarens rekommenderade värden däcktryck. Denna information kan hittas antingen i bruksanvisningen för fordonet eller nära Vehicle Identification Number som vanligtvis är stämplat på insidan av förarens sida av fordonet. En enkel karta kan vara ett viktigt verktyg
4 att maximera bränsleeffektiviteten.

Konsultera en karta över lokalen där du oftast kör, och lokalisera de anläggningar där man oftast handla. Utveckla en rutt som minimerar den totala färdsträckan när på en shoppingtur genom att organisera dina stopp för att komma fram till varje butik i ordningsföljd baserat på avstånd från ditt hem.
5

Time dina inköpsresor så att du kan ta hand om en vecka eller mer värda att handla i en resa ut ur hemmet. Eliminera en eller flera veckovisa resor kan ha en betydande inverkan på din totala gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135388.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.