Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur kan jag förbättra gas körsträcka på en 2000 Toyota Tundra?

För 2000 Tundra representerade Toyotas första satsning på tillverkning av fullstora pickuper. Före det året var Toyota lastbilar kompakt och ganska bränslesnåla. Den Tundra kapitulerade Toyotas vanliga bränsleeffektivitet för större storlek och makt. Körsträcka betyg för 2000 Tundra varieras beroende på motor och transmission paket, men även de mest effektiva Tundra paketet, som innehöll en manuell växellåda och 3.4l motor, kunde inte hantera mer än 19 mpg på landsväg. Du kan dock, maximera bränsle körsträcka på 2000 Tundra med några enkla steg. Instruktioner
1

Ändra hur du kör din Tundra. Om du snabba eller köra aggressivt, kan du minska Tundra s körsträcka med över fem procent. För optimal effektivitet, försöka hålla Tundra hastighet under 60 km /h, kör mjukt, och eliminera plötslig acceleration och inbromsning.
2

minska Tundra vikt. Om du har lagt till några Personanpassa tillbehör till lastbilen, ta bort dem för att uppnå bättre gas körsträcka. Om du har lagt till en lift-kit till din Tundra, till exempel, inte bara den att lägga vikt, ökar också höjden på lastbilen och minskar dess aerodynamik (ett smidigt flöde av luft runt lastbilen). Stora, all-terrain däck, roll-barer, vinschar, extra belysning och extra stora speglar lägger vikt och aerodynamik minskar.
3

Utnyttja Tundra s farthållaren eller växlar overdrive så är möjligt. Farthållaren håller motorn på ett jämnt varvtal och förbättrar gas körsträcka. Om din Tundra inte har farthållare, använd överväxel för att sänka motorns varvtal vid körning i högre hastigheter.
4

Stäng av Tundra s fyrhjulsdrift om förhållandena tillåter. Fyrhjulsdrift bör endast användas när extra dragkraft är en nödvändighet. Tvåhjulsdrift drar mindre bränsle. Vissa tillbehör, som luftkonditionering, minska bränsle körsträcka. Stäng av den om när det är möjligt.
5

Kontrollera Tundra s motorolja, tändstift, luftfilter och däck. Byt olja varje 3000 miles eller så om lastbilen används för frekvent bogsering eller dragande. Se till att luftfiltret är rent. Om det inte, byt ut den. Kontrollera lufttrycket i Tundra s däck. Om det är lågt, pumpa däcken till rätt nivå. Slutligen, om du inte kan påminna mig någonsin kontrollera tändstiften, de är förmodligen redo att bytas ut. Om din Tundra är väl underhållna, kommer det få bättre gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135418.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.