Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Etanol Effekter på miles per gallon

etanol, även känd som etylalkohol, är en tillsats i de flesta fordonsbränslen. Det är ett alternativt bränsle som framställs av råvaror som majs spannmål och sockerrör. Effekterna av etanol om bränsleförbrukning varierar, beroende på kvalitet som används av etanol. Etanol har givetvis en högre oktantal än vanlig bensin, så att den kan användas i prestanda motorer med hög kompression. Bränsle blandningar innehållande etanol rekommenderas för användning i bränsleflexibla bilar. Minskad MPG

En högre koncentration av etanol kan sänka bilens miles per gallon. E85 är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. E85 har mindre energi än vanlig bensin och därför har mindre bränsleekonomi eller MPG. Bränsleflexibla bilar (FFV) som kan acceptera en bensin-etanol blandning har ungefär en 27-procent MPG förlust vid användning av ren E85.
Ökad MPG

University av North Dakota Energy & Environmental Research Center och Minnesota Center for Automotive Research genomfört en studie som avslutade Midlevel blandningar av etanol får större MPG än vanlig blyfri bensin. I studien använde federalt godkända testmetoder på fyra 2007 fordon att testa midlevel etanolblandningarna (E20, E30, E40). Tre av de fyra fordonen fick bättre MPG med en midblend än de gjorde med vanlig blyfri bensin.
Octane

bränslets detonationssäkerhetsprovet i en gnista- tändning förbränningsmotor är känd som oktan. Högpresterande motorer i racerbilar eller turboladdade bilar har oftast högre kompression för att göra dem mer effektiva. Detta gör också dem mer benägna till detonation eller motorknackning. Som sådana kräver de högre oktantal bränslen. Eftersom etanol har ett oktantal på ca 100 till 105, får en hög komprimering system köra bättre på etanol. Detta innebär dock inte, menar att det kommer att få en högre MPG.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135433.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.