Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en '97 Dodge Avenger

Den utsläpp styrsystem på 1997 Dodge Avenger använder ett vakuum för utsläpp rutt motorn tillbaka in i motorn för att förbättra luftkvaliteten. Till skillnad från andra fordon, är detta vakuum faktiskt kopplad till bromssystemet, som de refererade diagrammen visar. Det vakuum påverkar bränsleflödet, så även om det kan tyckas märkligt, kan bromssystemet påverkar bränsleflödet. Det är därför det är viktigt att se till att din bromsvätska är på rätt nivå och att bromsen hydraulsystemet har inga bubblor i det. Annars kan du få en ojämn tomgång på gamla Dodge hämnare eftersom vakuumet är ojämn. Saker du behöver
Manual
Verktygssats
Vakuummeter
Fuel Spark mätare
pluggar
Tändstift trådar
Bränslefilter
Oljefilter
Bromsvätska
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Consult 1997 diagrammet Avenger vakuum (listade i avsnittet "Referenser" nedan) och använda en vakuum mätare för att läsa dina vakuumnivåer . Observera att vakuum ansluts till bromssystemet. Se till att vakuumnivåerna överensstämmer med de nivåer som anges i bruksanvisningen, och dra åt eller byt ut klämmorna på slangarna gummi vakuum. Se till att din bromsvätska är på rätt nivå, eftersom förlust av vakuum i bromssystemet kan påverka resten av motorn vakuum, vilket kan påverka bränsleflödet. Se till att din bränsleflödet är korrekt att maximera gas körsträcka.
2

Byt ut syresensorn med fyra-wire sensor som är unik för Avenger.
3

Använd förgasaren för att rengöra de modeller som har en förgasare. Ta bort all smuts, fett, olja och kol uppbyggd tills metallen är ren eftersom en ren förgasare är kritisk. Använd bränsle renare i bensintanken (och bränsle injektor renare i tanken för modeller med bränsleinjektorer). Använd bränsle renare varje 3000 miles. Byt ut din bränslefilter.
4

Kontrollera bränsletrycket med ett bränsletryck mätare. Ändra komponenterna bränsleledningarna som nödvändigt eftersom felaktig bränsletrycket är en viktig faktor som påverkar gas körsträcka. Ersätter en trasig bränslepump eller reparera den om den läcker.
5

Byt ditt luftfiltret och byt dina tändstift. Se till att ditt luftfilter är konstruerad tillverkarens specifikationer eftersom en restriktiv luftfilter påverkar din vakuum, vilket ändrar bränsleflödet. Inspektera dina tändkablarna och byt ut dem om det behövs. Utför en elektrisk kontinuitet test med en digital multimeter för att hitta dåliga ledningar.
6

Byt ut slitna däck och blåsa dem till rätt nivå. Be en professionell för en hjulinställning eftersom sådant arbete kräver speciell datoriserad utrustning.
7

byta olja och oljefilter var 3000 miles. För Avengers med över 100.000 miles, använd en olje tillsats för att minska effekterna av slitage på motorn. Förbättra acceleration och körsträcka med oljetillsats.
8

Drive förnuftigt. Undvik racing motorn. Broms endast vid behov. Ta motorvägen istället för stop-and-go vägar i stan. Kör på 55 miles per timme och använd så höga växlar. Accelerera med allvar nedförsbacke och bromsa naturligt kommer uppförsbacke.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135133.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.