Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur fungerar bilavgaser påverka jord Växter & djur?

Att köra en bil producerar avgaser, vilket är en av de största källorna till förorening mänsklig orsak i deras dagliga liv. Bilavgaser många giftiga komponenter negativt påverka miljön på flera nivåer, både lokalt och globalt. Vad finns i bilavgaser?

Bilavgaser innehåller sotpartiklar, kolväten, svaveloxider, kväveoxider, kolmonoxid och koldioxid. Alla dessa har skadliga effekter på växter, djur och människor. De viktigaste farliga producerade kolväten är bensen, som kan orsaka cancer, och polycykliska aromatiska kolväten (PAH), som kan förekomma i en mängd olika giftiga former.
Lokala effekter av bilavgaser

bilavgaser kan ha många negativa effekter på växter och djur. Bensen kan orsaka cancer hos djur och dödar växter och vattenlevande organismer. Likaså kan sotpartiklar produceras av bilavgaser försämra andningen, vävnadsskada lunga och orsaka cancer hos djur, och samtidigt göra det omöjligt för växter att fotosyntes, omvandla ljus till energi.
Globala effekter bilavgaser

bilavgaser innehåller gaser såsom koldioxid som bidrar till den globala klimatförändringen. Sådana gaser kvar värme i atmosfären, skapar en växthuseffekt som bidrar till uppvärmningen av jordens atmosfär, orsakar omfattande klimatförändringar. Likaså, svaveloxider och sulfater från bilavgaser skapar surt regn.
Avgassystem från alternativa bränslen

Biodiesel bränsle avsevärt minskar mängden kolväten, kolmonoxid och sot partiklar av avgaser och samtidigt undanröja svaveloxider och sulfater helt. Komprimerad naturgas och vätgas makt är två andra bränslen som utforskas minska bilavgaser.
Ansträngningar att ändra bilavgaser

Arbetet för att minska de negativa effekterna av bilavgaser inkluderar minska antalet förare genom att erbjuda alternativa transporter samt effektivisering av fordon. Elektriska och vätgasdrivna fordon är under utveckling men är fortfarande problematiskt och dyrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135272.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.