Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Wrangler

Beroende på året för din Wrangler, kan du känna dig säker på att din körsträcka är rimligt, eller du kan vara frustrerad över den ständiga bekostnad av påfyllning din bensintank. På senare tid, har Jeep skapat Wranglers att vara mer bränsleeffektiv än tidigare, men oavsett det år av ditt fordon, kan du öka din miles per gallon genom att följa några bränsle-medvetna regler. Instruktioner
1

Ta bort överflödiga kilon du bär i din Wrangler. När du äger en SUV, det finns en stor frestelse att hålla en last rack på toppen och att ladda stammen området med verktyg och utrustning. Ju mer tyngd din vikt ditt fordonet transporterar, desto större belastning blir på motorn. Naturligtvis, när motorn arbetar hårdare, kommer gas körsträcka lida.
2

Byt och rotera dina däck därefter. Kostnaden för nya däck kan verka överväldigande, men effektiviteten av dina däck direkt påverkar din bränsle körsträcka. Eftersom Jeepar drivs ofta på oländig terräng och i stressiga körförhållanden, tillåter rotation av däcken en balans av slitage. I genomsnitt flesta fordon behöver nya däck efter cirka 40.000 miles av användning. Om du har regelbundet hållit luft i dem och har inte lagt en hel del påfrestningar på dina däck, kan du vara säker att gå ett par tusen miles över denna rekommendation. Å andra sidan, om du inte har ärligt hållit upp med din däck underhåll, kanske du vill överväga att ha däcken bytas ut på 30.000 miles. Hursomhelst, kommer nya däck skörda en betydande minskning av bränslekostnaderna i de flesta fall. Addera 3

Byt motorolja och filter bränsle därefter. Genom att föra bilen till en mekaniker för vanliga optimeringar, eller rutinmässigt underhåll själv, du håller din motor i topp-körbart skick. När motorn är ren, är mindre bensin krävs för att hjälpa allt avlöper. Likaså när motorn kämpar genom att dra luft genom filtren är igentäppta med smutsig olja och försämrade delar systemet är mer bränsle kallas på för att kompensera för det extra arbete som krävs för att göra ditt fordon kör.
4

Review och justera dina körvanor. Tvinga fordonet uppförsbacke snabbt kan uppnå de resultat du söker i det ögonblicket, men den mängd bränsle som förbränns i det ögonblicket kommer att skicka dig till närmaste bensinstation. Det slitage din motor lider plötsliga stopp och kraftfull acceleration allvarligt tär din gas körsträcka. Justera dina körvanor genom gradvis ökande hastighet, användning av farthållaren och undvika stadskörning när det är möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135263.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.